Facebook'ta sizi silenleri görün!

Facebook arkadaşlarınız neden eksiliyor? İşte sizi arkadaşlıktan çıkartanları görmenin yolu!

Facebook'ta sizi kim sildi?

Facebook'taki arkadaş sayınızın neden eksildiği sizi yakından ilgilendiriyorsa, artık listenizde olup bitenleri yakından takip etmenizi sağlayacak yeni bir uygulama var.

Twitter, Instagram, Tumblr gibi sosyal ağlarda kaybettiğiniz arkadaşlarınızı takip eden uygulamalar, tabi ki yeni değiller. Ancak tekrar yayınlanan "Who Deleted Me" uygulaması, Facebook'taki "gerçek arkadaşlarınızı" ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Bir süre önce Facebook tabanlı bir uygulama olarak sunulan Who Deleted Me, sosyal ağın Nisan'da yaptığı değişiklikler sonucunda kapatılmak zorunda kalmıştı.

Bu kez bir Chrome eklentisi, iOS ve Android uygulaması olarak ortaya çıkan Who Deleted Me, yüklediğiniz tarihten sonra sizi listesinden silenleri ortaya çıkarıyor. Uygulama, hangi arkadaşlarınızın Facebook'u terk ettiğini ayırt edebiliyor, böylece hatanın sizin paylaşımlarınızda olmadığını anlayabiliyorsunuz.

Herhangi bir arkadaşınızın sizi listesinden çıkarıp çıkarmadığını öğrenmenin normal bir yolu elbette var: Profilini ziyaret etmek. Bunun yanında Who Deleted Me'nin sizi takip etmekten vazgeçen arkadaşlarınızı göstermeyeceğini unutmayın. Uygulamanın en önemli dezavantajı ise geriye doğru çalışmaması, yani sadece yükleme tarihinden sonra sizi arkadaşlıktan silenleri gösterebilmesi.

Böyle bir uygulamanın faydasının mı, zararının mı çok olduğu tartışılabilir. Bir arkadaşınızın sizi sildiği için çıkabilecek tartışmaları düşünün. Ayrıca bir üçüncü parti uygulamaya kişisel bilgilerinizi sağladığınızı unutmamanız gerekiyor. Her şeye rağmen sizinle bağlarını koparan arkadaşlarınızın kim olduğunu hemen bilmek istiyorsanız, Who Deleted Me'ye buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları