Facebook'ta üç haftada üçüncü kesinti!

Sadece 3 hafta içerisinde tam 3 kez çöken Facebook'a neler oluyor? Tam olarak bilen yok!

Facebook'a neler oluyor?

Dün akşam Facebook, çoğu kullanıcı için çok yavaş çalışsa da şu an itibariyle sorun çözülmüş gibi görünüyor. Yaşanan bu kesinti, Facebook'un son üç haftada yaşadığı üçüncü büyük çökme olma özelliğini taşıyor. Birçok kullanıcının tecrübe ettiği kesinti, sosyal devi 20-30 dakika boyunca erişilmez hale getirmişti.

Kesintiden kaç Facebook kullanıcısının etkilendiği bilinmese de, durumun yaygın olduğu anlaşılıyor. Bir Facebook yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre kesinti, "bir yapılandırma sorunundan" kaynaklanmış bulunuyor. Firma, dün yaptığı açıklamada Facebook'u eski haline getirmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını söylemişti.

Facebook'un "platform durumu" sayfası, dün 22:00 sırasında başlayan kesinti sırasında "büyük bir kesinti" yaşandığını yazmıştı. Dashboard sayfası, yaşanan kesintinin Facebook Graph API'nın da geçici olarak hizmet dışı kaldığını doğrulamıştı. Kısa süre sonra Graph API performansını gösteren dashboard sayfası da erişilmez hale gelmişti.

Tüm bunlar, Facebook'a neler olduğu sorusunun daha yüksek sesle sorulmasına neden olmakta. Bir süredir zaten hız sorunu yaşayan dev sitenin kısa sürede üç kez erişilemez hale gelmesinin nedeni, halen tam anlamıyla anlaşılabilmiş değil.

Okuyucu Yorumları