Facebook'taki "Durum çok ciddi" mesajı doğru mu?

Facebook'ta Türk kullanıcılar arasında yayılmaya başlayan bu sahte mesaja inanmayın!

"Durum çok ciddi" mesajı doğru mu?

Facebook'ta yayılan sahte gönderilerin çoğuna CHIP Online okurlarının kanmadığından şüphemiz yok, ancak bizleri korkutarak yayılan bu tür mesajlar bazen kafa karıştırabiliyor. Son günlerde Facebook'ta ortaya çıkan "Durum çok ciddi" sözcükleriyle paylaşılan metin de sizi kandırmayı amaçlıyor.

Facebook'ta yayılan mesaj, tam olarak şöyle;

"Durum çok ciddi. Yapmadığınız bir paylaşım yüzünden ceza almamak için, Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi çerçevesinde, Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim."

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Facebook üzerinde yapacağınız bu tür duyurularla kendinizi güvene almanız söz konusu değil. Ünlü değilseniz, arkadaşlarınızdan başkasının pek görmediği bu tür mesajların elbette herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Bir başka deyişle böyle bir mesajı paylaşmanızın hiçbir anlamı olmadığı gibi, muhtemelen arkadaşlarınız arasında hoş bir izlenim bırakmayacaksınız.

Okuyucu Yorumları