Facebook'tan BlackBerry'yi üzen karar!

Eğer bu telefonlardan birine sahipseniz, Facebook uygulamasına elveda demeye hazırlanın!

Bu ceplere Facebook yok!

Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook'un mobil platform uygulama desteğini BlackBerry'den çektiğini açıklamasının ardından, akıllı telefon üreticisi oldukça zor bir durumla karşı karşıya.

Geçtiğimiz yıl günlük bazda 1 milyar kullanıcı sayısına ulaşarak önemli bir kilometre taşını geriden bırakan Facebook'tan önce WhatsApp da yine BlackBerry için sunduğu mobil desteği 2016'nın sonu itibariyle durduracağını açıklamıştı.

Bir zamanların en havalı telefonlarından biri olan ve özellikle de ABD'de üst düzey yöneticiler ve siyasetçiler tarafından tercih edilen BlackBerry, Android cihazlar ve Apple'ın mobil alandaki yükselişi karşısında fazla tutunamadı. Halihazırda sırasıyla yüzde 58 ve yüzde 39'luk bir pazar payına sahip olan Android ve Apple'ın ardından BlackBerry, yüzde 0.1'lik bir satış oranını sembolize eden "diğer" kategorisinde kendine yer bulabiliyor.

BlackBerry yetkilileri WhatsApp'tan sonra Facebook'un bu kararı karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını ve kullanıcıların çok sevdikleri bu uygulamaları tutmak adına Facebook yetkililerini ikna etmeye çalıştıklarını ifade ediyor. Facebook'un bu kararını değiştirmeyeceğini açıklamasının ardından, BlackBerry de elindeki kullanıcıları "Great Apps on BlackBerry!" ("BlackBerry'deki Harika Uygulamalar!") başlıklı bir blog gönderisiyle mevcut uygulamalar üzerinden elinde tutmaya çalışıyor.

Okuyucu Yorumları