Facebook'tan gazetecilere özel hizmet: Signal

Facebook'tan bir yeni hizmet daha geldi: İşte Facebook Signal ve sundukları...

Facebook Signal geliyor!

Twitter, birçok gazeteci için gerçek zamanlı olarak dünyadaki haber ve önemli olayları keşfetme adına önemli bir kaynak durumunda. Bu bağlamda diğer bir sosyal dev olan Facebook da gazetecileri kendine bağlamak adına "Signal" isimli hizmetini başlattığını duyurdu.

Facebook Signal, kaynak arayışında olan gazeteciler için ücretsiz bir keşif aracı olarak tanımlanıyor. Bu hizmetle birlikte kültür, eğlence, spor ve daha fazlası hakkında Facebook ve Instagram'da yayınlanmış haber değeri taşıyan içerikler tek bir merkezde toplanmış olacak.

Facebook'un yeni aracı, herhangi bir konuyla ilgili Instagram fotoğraf ve videolarını çok daha kolay su yüzüne çıkarabilmek için tasarlanmış. Gazeteciler konuya (hashtag) göre arama yapmak veya son dakika haberlerine erişmek için sonuçları coğrafi konuma kadar indirebilecekler.

Blog sayfasında bir yazı yayınlayan şirket, gazetecilere yardımcı olmak için atılan ilk adımın daha etkin bir Facebook ve Instagram kullanımını sağlayacağını ve kendilerinin geribildirimlere göre "Signal" hizmetini geliştirerek, endüstri profesyonelleri için mümkün olabildiğince yararlı hale getireceklerini ifade etti.

Okuyucu Yorumları