Facebook'tan ölenler için yeni işlev!

Facebook, bu tartışmalı konuyu çözmek üzere yeni, belki yine tartışılacak çözümü üretti!

Ölünce profilinize ne olsun?

Öldüğümüzde Facebook hesabımıza (veya dijital ortamdaki diğer hesaplarımıza ve verilerimize) ne olacağı, onları kimin sahipleneceği tartışmalı bir konu. Şimdi ise sosyal dev, öldüğünüzde profilinizin kontrolünü alacak bir kişi seçmenize olanak tanıyan bir işlev sunuyor.

Wall Street Journal'ın raporuna göre Facebook, öldüğünüzde profilinizin belirli bölümlerinin kontrolünü eline alacak bir kişi seçmenize izin vermeye hazırlanıyor. Facebook, öncesinde ölen kişilerin hesabını dondurmakla yetiniyordu.

Kullanıcının izin verdiği kişinin yapabilecekleri arasında profilin üstünde gösterilecek bir yazı yazmak, sayfadaki profil resimlerini değiştirmek ve kulağa garip gelse de yeni arkadaşlık isteklerini cevaplandırmak var. Kullanıcının "mirasçıya" önceden izin vermiş olması halinde, gönderilerin ve fotoğrafların bulunduğu bir arşivi indirmek mümkün olacak. Bununla birlikte özel mesajlar indirilemeyecek.

Facebook'tan ölenler için yeni işlev!

Profilin miras kaldığı kişi, merhumun gönderilerini düzenleyemeyecek ve arkadaşların sayfada gönderi paylaşmalarına engel olmayacak. Dahası mirasçı, hesabı kaldırma yetkisine de sahip olmayacak.

Öldüğünüzde profilinizin kontrolünü elde edecek kişiyi seçmek için Ayarlar > Güvenlik yolunu izlemeniz ve sayfanın altındaki yeni seçeneği kullanmanız gerekiyor. Biz, bu yeni seçeneği göremedik; dolayısıyla Facebook'un onu kademeli olarak kullanıma açıyor olma olasılığı yüksek.

Okuyucu Yorumları