Facebook'tan Ölenler için Yeni Tributes Bölümü

Facebook, kaybettiğiniz sevdikleriniz hakkında paylaşımlar yapabileceğiniz yeni Tributes bölümünü kullanıma açıyor!

Facebook'tan yeni dijital mezarlık!

Facebook, vefat eden kullanıcılarına ait hatıra sayfaları için yeni bir "Tributes" bölümü oluşturuyor.

Facebook kullanıcıları, vefat ettiklerinde hesabı güncelleyecek bir arkadaşlarını seçebiliyorlar. Seçilen bu kişi (legacy contact) bazı özelliklere ulaşabilse de, özel mesajlara ulaşamıyor. Bu özel kişi, aynı zamanda "vefat edenin adına son bir mesaj" paylaşabiliyor, profil ve kapak fotoğrafını değiştirebiliyor.

Facebook'un yardım sayfasına göre "Tributes, ailelerin ve arkadaşların sevilmiş biri hakkında anılarını paylaşabilecekleri bir alan". Tributes sayesinde vefat eden arkadaşınızın profilinde bir şeyler paylaşmadan, bu özel alanda paylaşabiliyor, üzüntünüzü, kutlamalarınızı daha "resmi" bir hale getirebiliyorsunuz. Önceden belirlenmiş olan "legacy contact", Tributes üzerinde paylaşılan içerikleri yönetebiliyor ve uygunsuz gönderileri silebiliyor.

Şu an ABD'de kullanıma sunulmaya başlanan işlevin "Facebook'taki herkese geleceği" belirtiliyor. Kişisel ilişkilerin dijital platformlar üzerinden sürdürüldüğü bir dönemde dijital mezarlığa da sanırız bir ihtiyaç var. Bununla birlikte öldüğünüzde Tributes sayfanızın bakımı yapılmazsa, sayfanın kontrolden çıkma ihtimali var gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları