Facebook'tan Profil Resminizin Çalınmasına Önlem!

Facebook, profil resminizi korumak amacıyla çok ilginç bir yeniliği test etmeye başladı!

Facebook'tan yeni önlem!

Facebook, hesabınızın en açık kısmı olan profil resminizi koruyan bir özelliği test ediyor. Bu özellik sayesinde artık insanlar profil resminizi indiremeyecek, paylaşamayacak veya Facebook üzerinde bir mesajda gönderemeyecek.

Ayrıca arkadaş olmadığınız kişiler profil resminizde kişileri etiketleyemeyecek, ve en ilginç olanıysa profil resminizin ekran görüntüsü de alınamayacak. Yalnız bu son özellik şu an sadece Android telefonlarda çalışıyor.

Facebook'un güvenlik ayarları genel olarak güçlü, ama an itibariyle herkesin görebildiği belli bir miktarda bilgi var ve buna profil resminiz dahil. Bu bilgilerin kötüye kullanımı tahmin ettiğinizden daha fazla.

Marc Goodman'ın Future Crimes (Gelecek Suçları) kitabına göre günde neredeyse 600.000 Facebook hesabı hack'leniyor. İnsanların kişisel bilgilerinize isteğiniz dışında erişim sağlamasının bir yolu da hesabınızı "klonlamak".

Avcı, bir hesapta görünen tüm açık bilgileri alıyor (profil resmi ve isim dahil), sonra yeni bir hesap oluşturuyor, orijinal hesaptaki arkadaşları ekliyor ve onların "sadece arkadaşlarına" açık olan tüm bilgilerine erişiyor.

Okuyucu Yorumları