Facebook'tan Skype ve Hangouts'a Gözdağı!

Facebook, yeni özelliğiyle birlikte masaüstünde Skype ve Hangouts'a karşı önemli bir avantaja kavuştu!

Şimdi Microsoft düşünsün...

Sosyal dev Facebook, piyasadaki mevcut bütün uygulamaların yapabildiği her şeyi yapabiliyor olma hedefine bir adım daha yaklaştı. Sosyal ağ yeni bir özellikle doğrudan masaüstü siteden henüz sınırlı sayıda kullanıcı için sesli grup aramaları yapma seçeneği sundu. Sosyal ağın bu yenilikle Skype ve Hangouts'la olan rekabetinde önemli bir adım attığını söyleyebiliriz.

Bu özelliğe sahip olanlardan olup olmadığınızı öğrenmek için yapmanız gereken şey web üzerinde Facebook'ta oturum açtıktan sonra bir grup sohbet penceresi açmak ve bir telefon araması simgesiyle birlikte ilgili yeni işlevselliğin size de sunulduğuna dair bir bildirim alıp almadığınızı kontrol etmek.

Aynı grup arama seçeneğinin Messenger'ın mobil versiyonuna Nisan'da eklendiğini hatırlatalım. Bu güncellemeyle birlikte artık bu görüşmeleri masaüstünde daha konforlu yaptıklarını düşünenler de aynı özelliğe masaüstünde de sahip olacaklar. Söz konusu özelliğin ne zaman herkese açık olacağına dair resmi bir açıklama olmasa da bunun yakın bir zamanda gerçekleşeceğini düşünüyoruz.

Facebook, masaüstü sesli grup görüşme özelliğinin yanında rahatsız edici ve istenmeyen reklam içeriklerini engellemek için gelişmiş yeni seçenekler üzerinde çalıştığını da duyurdu.

Okuyucu Yorumları