Facebook'tan Uygulamaları Toplu Kaldırma İşlevi

Facebook hesabınıza bağlı uygulamaların bağlantısını kesmek, sosyal devin yaptığı değişiklik sayesinde artık daha kolay!

Facebook'ta "toplu kaldırma" zamanı

Facebook, 50 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin Cambridge Analytica'ya akıp gittiği veri skandalının ardından yeni bir işlev daha sundu. Üçüncü parti uygulamaları artık topluca kaldırmanız mümkün.

Yaşananların ardından hala Facebook kullanmayı sürdürüyorsanız, hangi uygulamaların verilerinize ulaşabildiğini kontrol etmenizde fayda var. Hesabınıza bağlı uygulamaları şimdiye kadar tek tek kaldırmanız gerekiyordu. Facebook, bu sorunu geç de olsa çözdü ve daha kolay bir seçenek sunmaya başladı.

Yeni işlevi denemek için Uygulama Ayarları sayfasını açın ve hesabınızla bağlantısını kesmek istediğiniz tüm uygulamalara tıklayıp "Kaldır"a tıklayın.

Bu Temizlik Neden?

Üçüncü parti uygulamalar, her zaman göründükleri gibi değiller. Cambridge Analytica'nın milyonlarca kullanıcının verisine "thisisyourdigitallife" adlı bir kişilik testi yoluyla ulaştığı biliniyor. Uygulama, teste katılan kullanıcıların arkadaşlarının da verilerini toplayarak Facebook'un platform kurallarını ihlal etmişti. Bu veriler daha sonra ABD seçimine katılacak olan seçmenlerin kafasını karıştıracak hedefli reklamlar göstermek için kullanıldı.

Uygulamaların bağlantısını kesmek, zaten toplanmış olan verilerinizi geri getirmeyecek. Yine de sık kullanmadığınız bir uygulamaya bilgileriniz gereksiz biçimde sunmamak için ayarları gözden geçirmenizde fayda var.

Okuyucu Yorumları