Facebook'tan yavaş internete çözüm geldi!

Sosyal platform Facebook, yavaş bağlantıya sahip olanları sevindirecek yeni planını açıkladı!

Yavaş internete çözüm!

Facebook, sadece 2G sinyal erişimine sahip Hindistan, Brezilya ve Meksika gibi gelişmekte olan pazarlardaki kullanıcıları rahatlatmak adına Haber Kaynağı (News Feed) üzerine bir dizi iyileştirme yapıldığını duyurdu. Artık içerikler, mobil şebeke hızı ve cihaz modeline bağlı olarak daha verimli şekilde yüklenecek.

Mobil cihazları üzerinden zayıf bağlantı ile Haber Kaynağı'nı görüntülemek isteyen kullanıcılar bundan böyle daha az video paylaşımı görebilecekken, durum güncellemeleri ve bağlantı içeren gönderiler ağırlıkta olacak. Ayrıca düşük hızdaki bağlantılarda JPEG formatındaki fotoğrafların düşük kaliteli versiyonlarının da görüntülenmesini sağlanacak.

Facebook mühendislik direktörü Tom Alison, "Haber Kaynağı gün boyunca düzenli olarak kontrol edilmek istenen bir üründür ve yavaş bağlantı ile bunu yapmak mümkün değil" dedi. Alison ayrıca zayıf bağlantıya sahip olan alanlarda daha hızlı bir Haber Kaynağı deneyimi sunmak için Hindistan'a bir ekip gönderdiklerini söyledi.

Yavaş internet bağlantılarında Haber Kaynağı üzerinde daha fazla metin ve fotoğraf güncellemeleri görüneceği gibi aynı zamanda akışın geri kalanı arka planda yüklenmeye devam edecek. Böylelikle kullanıcılar diğer gönderileri gözden geçirmek için beklemek zorunda kalmayacak.

Okuyucu Yorumları