Facebook'tan yeni bildirim işlevi

Facebook, bildirimlerinizi gözden kaçırmamanız için yeni bir işlev sunmaya başladı!

Facebook'tan yeni bildirim işlevi

Bir Facebook yazısına yorum yaptığınızda, her bir yeni yorum için otomatik olarak bildirim almaya başlıyorsunuz. Eğer bu özelliği sevmeyen grubun içerisinde yer alıyorsanız, Facebook'un bu özelliğe yeni ekini sevmeyebilirsiniz.

Facebook, bazı yayımlamalardaki hiçbir yorumu kaçırmamanızı garantiye almak istemekte ve bunun için, ilgilendiğinizi düşündüğü yayınlarda yeni yorumlar olduğunda açılan bir pencere ile karşılaşmaktasınız. Bu yeni sekme, bir konuşma penceresine benzemekte ancak bu pencerede konuşmalar yerine orijinal yazıya yapılan yorumlar yer almakta.

Facebook'un hangi yayımların sizin için önemli olduğunu anlamak için nasıl bir yöntem kullanacağı belli değil ancak isterseniz bu özelliği kapayabiliyorsunuz. Henüz bu açılır pencere ile karşılaşmamış olsanız da Facebook'un sizin için önemli olan şeylere karar vermesini önceden engelleyebiliyorsunuz. Bunun yapmanız gereken tek şey, konuşma çubuğunun olduğu kısımda sağ alt köşedeki ayar tuşuna basmanız ve "Yayın Sekmelerini Kapa" seçeneğini seçmeniz.

Bu seçenek, konuşmalar açık da kapalı da olsa görünür olmalı ancak eğer Facebook yan çubuğu kapadıysanız, ayar düğmesine iki kez basmanız gerekmekte: Bir kere çubuğu açmak için, bir kere de menüyü çağırmak için. Eğer fikrinizi değiştirirseniz ve bildirimleri geri isterseniz, aynı menüden geri açabiliyorsunuz.

Eğer bu bildirimlere hiç katılmak istemiyorsanız, yorum yaptığınız yayınlar için bildirimleri de kapatabiliyorsunuz ancak bu işlemi her yorumunuzun ardından yapmanız gerekiyor. Bir yayına yorum yaptıktan sonra yayının üst kısmına geri dönerek sağ üst kısımdaki küçük ok işaretine basabilir ve bildirimleri kapayabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları