Facebook'tan yeni bir "Yapay Zeka Robotu"

Facebook, fotoğraf üretebilen özel bir Yapay Zeka Robotu geliştirdi. Detaylar, haberimizde...

Facebook bunu da yaptı!

Yüz tanıma teknolojisini mükemmelleştirmek için büyük yatrım ve Ar-Ge çalışmaları yapan Facebook, sinir ağları yardımıyla son derece gerçek fotoğraflar oluşturabilen bir başka teknoloji üzerine çalışıyor.

Facebook araştırma ekibi, fotoğrafları analiz edip onların neye benzediğini algılayarak yeni fotoğraflar üretebilen bir Yapay Zeka (AI) Robotu geliştirdi. İnsanların nesneleri algılama ve öğrenme yetilerine benzer şekilde çalışan bu Yapay Zeka Robotuyla elde edilen görüntülerin yüzde 40 gerçeklik oranına sahip olduğu kanıtlandı. Yapılan deneye katılan insanların neredeyse yarısı bu robotla oluşturulan fotoğrafların gerçekliğine inandı.

Geliştirilen Yapay Zeka Robotu iki bölümle çalışıyor. İlk aşamada rasgele vektör kullanılarak bir görüntü oluşturuyor, ikinci aşamada ise bu görüntü analiz edilerek mükemmel sonuç için doğrulama yapılması sağlanıyor.

Şu an için sadece 64x64 piksel çözünürlüğe sahip görseller oluşturabilen Yapay Zeka Robotu ilerleyen yıllarla birlikte daha büyük görüntüler üretebilecek kapasiteye erişecek. Facebook bu teknolojiyi gelecekteki ürün ve hizmetlerinde kullanmayı planlıyor.

Okuyucu Yorumları