Facebook'tan yeni doğum günü sürprizi!

Facebook, kullanıcılarını mutlu edecek yeniliklerine şimdi bir yenisini daha ekledi!

Facebook'tan sürpriz yenilik!

Facebook sayesinde arkadaşlarımızın doğum günlerini hatırlama derdi büyük oranda ortadan kalktı. Zira doğduğu günün bilgilerini profiline giren herkesin doğum günü, o gün geldiğinde listesindeki herkese bildirim aracılığıyla hatırlatılıyor. Facebook, işte tam da bu özelliğini biraz daha etkili hale getirecek bir yenilik getirmeye hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük sosyal ağı, kullanıcıların bir video mesaj kaydedip bunu tanıdıklarınızın duvarında paylaşabilecekleri bir "birthday video cam" ("doğum günü video kamerası") özelliğini duyurdu. Facebook'tan yapılan açıklamaya göre bu özellik sayesinde bir video çekip onu paylaşmak doğum günü pastasındaki mumları üflemek kadar kısa sürüyor.

Facebook'ta yaratıcı araçlar ürün müdürü olarak görev yapan Henry Soong'un "yakın arkadaşlar için bir şeyler göndermenin hem eğlenceli hem de hızlı yolu" olarak nitelendirdiği bu yeni özellik iOS üzerinden kullanıma sunuldu. Android sürümü ise yolda.

İlk günlerinden beri doğum günü kutlamalarına büyük önem verdiği bilinen Facebook'un, bunu kullanıcılar arasından daha sıkı bir bağ kurmak ve sosyal ağa daha çok kullanıcı çekmenin bir yolu olarak da gördüğü söylenebilir. Dolayısıyla bu yeni özellik de aslında bu yaklaşımın en yeni ürünü.

Okuyucu Yorumları