Facebook'u Durdurmak Mümkün Değil!

Facebook'un açıkladığı son finansal veriler, "bir gün Facebook'u geçeceğiz" iddiası ile yola çıkan rakiplerini fena halde korkutacak!

Facebook'u durdurmak mümkün değil!

Son finansal verilerini açıklayan sosyal ağın son derece başarılı bir üçüncü çeyreği geride bıraktığı anlaşılıyor. Buna göre Facebook'un 2016'nın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir 7.01 milyar dolar olarak belirlenmiş durumda. Platformun aylık kullanıcı sayısı ise yine en son verilere göre 1.79 milyar kişiye ulaştı. Söz konusu rakam geçtiğimiz yıla göre yüzde 16 oranında bir artış yaşandığı anlamına geliyor.

Platformun günlük kullanıcı sayısı ise yine geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 17 artarak 1.18 milyona ulaştı. Facebook ayrıca 1.055 milyar mobil kullanıcı sayısına ulaşarak da yeni bir kilometre taşını elde etti.

Facebook ayrıca daha önce 6.92 milyar olarak belirlenen analist tahminlerini de böylece geride bırakmış oldu. Zuckerberg tarafından "diğer bir iyi çeyrek" olarak nitelenen bu gelişmeyle birlikte firmanın her bir çeyrekte elde ettiği kazanımların bir öncekine göre daha fazla olma eğilimi devam ediyor.

Facebook'un reklam gelirlerinde ise mobil platformlardan elde edilen gelirler yüzde 84'lük bir dilime sahip. Bu da Facebook'un 6.8 milyar dolarlık reklam gelirinin 5.7 milyarını sadece mobil reklamlardan elde ettiği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları