Facebook'u sarsan bebek işkencesi videosu!

Yeni doğmuş bir bebeğin acımasızca savrulduğu video, Facebook'u zor durumda bıraktı!

Facebook'ta bebek krizi!

Facebook, bir bebeğin acımasızca suya batırılıp çıkarıldığı videoyu siteden kaldırmadığı için tepkilerin odağı oldu.

Yeni doğmuş bir bebeğin kafası etrafında savrulduğu video, çocuk koruma gruplarının tepkisini çekti. Videoda bir bebek, çığlık çığlığa ağlarken bir kadın, onu kollarından tutarak çeviriyor ve yanaklarından ileriye ve geriye itiyor. İngiltere'nin Çocuğa Yönelik Şiddeti Engelleme kurumu, İngiltere hükümetinin Facebook'taki bu video hakkındaki görüşlerini bir mektup yoluyla Facebook'a bildirdi ve sosyal ağ sitelerinin içerikleri hakkında sorumlu tutulabilmesini istedi.

Facebook ise yaptığı ilk açıklamada video hakkında farkındalığı artırmanın, onu yapanların kim olduğunu bulmayı kolaylaştırabileceğini söyledi. Sosyal ağ, tanıtım amaçlı olmadığı sürece hassas konuların tartışılmasına izin veren ilkelere sahip. Ancak Facebook, daha sonra videodaki davranışın üzücü ve rahatsız edici olduğunu söyledi ve videoyu siteden kaldırdı.

Sosyal dev, farkındalığı artırmakla, videodaki rahatsız edici davranış arasında zorlu bir seçim yaptığını ve bu defasında videoyu ve sitedeki kopyalarını kaldırmaya karar verdiğini söyledi.

Okuyucu Yorumları