Facebook'un bedava interneti, hedef büyüttü!

Facebook'un bedava internet dağıtmayı amaçlayan Free Basics uygulaması, yakında büyük bir sürpriz yapabilir...

Bedava internet, hedef büyüttü!

Facebook, çok tartışılan bedava internet planı için yeni bir ülkeyi daha gözüne kestirmiş olabilir. Sosyal medya devi, ABD hükumeti yetkilileri ve kablosuz taşıyıcılar ile Free Basics hizmetini ABD'deki milyonlarca kişiye sunabilmek için görüşüyor; en azından Washington Post'un söylediğine göre durum bu.

Bir Facebook sözcüsü ise yapılan açıklamada şu cümleleri kurmaktaydı: "Duyuracak bir şeyimiz olmamasına rağmen, Facebook'un görevi dünyayı bağlamak ve biz her zaman bunun yollarını keşfediyoruz, buna ABD de dahil."

2014 yılında yayınlanan Free Basics hizmeti, Dünya üzerinde internet ulaşımının olmadığı veya çok az olduğu bölgelere bazı internet sitelerini ve hizmetlerini bedava olarak sunmayı amaçlamakta. 36 ülkede ulaşılabilir olan hizmet, Facebook'un Asya, Afrika ve Latin Amerika'da etkisini arttırmasının bir yolu olmuştu.

Ancak firma, hangi içeriklerin sunulacağında net olmaması ve potansiyel olarak bazı sitelere ayrımcılık yaptığı sebebiyle bolca eleştirilmişti. Bu durum, hizmetin "Net nötrlüğü" prensiplerini - internet üzerinde bütün içerik ve hizmet tiplerinin eşit muamele görmesi - çiğnediği yönünde endişelere sebep olmuştu...

Okuyucu Yorumları