Fairphone 2: Tamamen açık donanımlı telefon!

Bu telefonun donanımını yükseltmeniz; kendiniz söküp takmanız çok kolay...

Bu cepte her şey "çok açık!"

Tamir edilmesi çok zor olan akıllı telefonların dönemi sona eriyor. Açık donanım kavramı ile oluşturulan Fairphone 2 tamamen tamir edilebilir olması için tasarlanmış.

Fairphone elbette size iPhone 6S tadında bir deneyim sunmayacak ancak siz içi ve dışıyla oynayabileceğiniz farklı bir telefona sahip olacaksınız. Cihaz ayrıca geri dönüştürülebilir, tamir edilebilir ve uzun ömürlü olması için üretilmiş durumda ve özellikleri de oldukça iyi.

Fairphone 2, Gorilla Glass 3 ile korunan bir 5 inç ekrana sahip ve aynı zamanda Qualcomm Snapdragon 801 işlemci barındırıyor. Telefon ayrıca 2GB RAM, 32GB depolama alanı ve 8 megapiksel kamera ile donatılmış. Cihaz şu an için Android Lollipop ile çalışıyor ancak güncelleme alacağı kesin.

Fairphone özellikle sökülüp tamir edilebilme ve telefon donanımının yükseltilebilmesi (upgrade) için oluşturulmuş. Bu da cihazı sürdürülebilir hale getiriyor. Fairphone projesi 2010'dan bu yana devam ediyor ve cihaz Google'ın iptal ettiği "Project Ara" modüler akıllı telefon projesinin DiY versiyonunu temsil ediyor.

Okuyucu Yorumları