Falcon roketleri, düşünülenden daha güçlüler.

Falcon roketleri, Elon Musk'ın umduğundan "çok daha güçlü" çıktı!

Falcon beklenenden iyi çıktı!

SpaceX'in Falcon 9 roketini ve geliştirilmekte olan Falcon Heavy'nin kapasitelerini büyük bir mesele haline getirdiğini düşünüyorsanız, her şeyin yeni başladığını söylemekte fayda var. Firma, güncellenen özellikleri yayınlayarak, her iki aracın da daha önce düşünülenden çok daha güçlü olduğunu gösterdi. Bir Falcon 9, şu anda 23 ton ağırlığı düşük Dünya yörüngesine taşıyabilme yeteneğine sahip durumda. Falcon Heavy ise, daha önce söz verilen 53 ton yerine, 55 ton ağırlık taşıyabilecek. Elon Musk, artan bu sayıların daha fazla teste ihtiyacı olduğunu düşünmekte. SpaceX, henüz donanımları güncellemiş değil.

Ancak özel uzay firması aynı zamanda beklentileri de arttırmış durumda. Musk'ın planlarına göre Falcon 9'un kalkıç gücü 5.7 milyon newton'dan 7.6 milyona yükseltilecek ve Falcon Heavy artık 20 milyon yerine 22.6 milyon newtonluk kalkış gücü sunacak. Yöneticinin söylediğine göre, bu değer, daha önce çalışan herhangi bir roketin iki katının üzerinde yer almakta.

Bütün bunlar da, bir an evvel Mars'a ulaşmak isteyen firma için oldukça iyi bir haber grubu oluşturmakta. Sonuç olarak SpaceX, Falcon Heavy'nin ilk uçuşunu şimdiden birkaç kez ertelemiş durumda. Her ne kadar geliştirme süreci bu roket için artık sona ermek üzere olsa da, Falcon Heavy ve Falcon 9'un gerçek yetenekleri, fırlatılmalarının ardından ortaya çıkacak.

Okuyucu Yorumları