Fare işlevi gören teknolojik eldiven

Parmak uçlarında sensörleri bulunan ve henüz test aşamasında olan eldivenler ilgi çekiyor.

Akıllı eldivenler!

Amerikan askerlerinin bazıları giyilebilir bilgisayar sistemleriyle donatılmaya başlandı. Cambridge'de geliştirilen, üzerinde sensör bulunan eldivenler, askerlerin dijital haritaları kolayca görebilmesine ve kullanabilmesine imkan verirken radyo iletişimine de izin veriyor.

Cambridge'de kurulu olan RallyPoint'in başkanı Forrest Liau'ya göre, askerler için, bedenlerinin fazla teçhizatla donatılması, elektronik kontrollerin sağlanması kullanışsız olabiliyor. Forrest Liau sözlerine şöyle devam ediyor: "Biz tüm gerekli bileşenleri bir araya getiren bir sistem yaratmak istemiştik."

Bu teknolojik eldivenin prototipi henüz test aşamasında ve üründen sonuç alınmaya çalışılıyor. Aslında üzerinde sensör bulunan giyilebilir teknolojik sistemler yeni bir kavram değil. Toronto Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ve Georgia Teknoloji Enstitüsü, el ve omuz hareketlerini teknolojik birimlerle ölçen bir sistem üzerinde uzun zamandır çalışıyor.

Ancak İngiltere'deki Lancaster Üniversitesi'nden Gerd Kortuem, bu prototiplerin henüz güvenilir sonuçlar vermediğini ve daha katedilecek yol olduğunun altını çizdi. Microsoft ve Sony de giyilebilir-fare teknolojileri üzerinde bir süredir çalışmalarını sürdürüyor ancak bu teknolojik ürünlerden henüz tam anlamıyla verim alınabildiği söylenemez.

Söz konusu eldivenin 4 butonu bulunuyor. Sensörlerle donatılmış bu butonlar serçe, dördüncü, orta ve işaret parmaklarıyla beraber kullanılıyor ve bilgisayarlarda kullanılan fareler gibi, bu parmaklar hareket ettirildiğinde kontrol sağlanıyor. Sensörler ise radyo iletişimini devreye sokmasının dışında, elektronik haritaların görüntülenmesine ve komut gönderilmesine olanak tanıyor. Bu teknolojik eldiven USB veriyolu kullanıyor.

Okuyucu Yorumları