Farklı türlerden en iyi ücretsiz oyunlar!

CHIP Online, farklı türlerden en iyi ücretsiz oyunları bir araya getirdi! İşte en eğlenceli oyunlar

En iyi ücretsiz oyunlar!

Hangi tür oyuncu olursanız olun, internette her zevke yönelik ücretsiz oyunlar mevcut. CHIP Online, dövüşten bulmacaya, shooter'dan MMOG'lere farklı türlerden oyunları sizler için bir araya getirdi.

Boş zamanınızı biraz oyun oynayak geçirmeyi istiyor ancak bunun için para harcamak istemiyorsanız bu tabi ki mümkün. Makalemizde bulacağınız oyunlar da size eğlenceli ve keyif dolu saatler vaadediyor. Tüm bu oyunları tamamen ücretsiz olarak ve kolaylıkla indirebilir, dilediğiniz kadar oynayabilirsiniz. Sonraki sayfamızdan itibaren sizler için seçtiğimiz oyunları gözden geçirebilirsiniz.

Action oyunları

Action oyunları
Wolfenstein - Enemy Territory, çok oyunculu bir FPS oyunu

Wolfenstein - Enemy Territory

'Enemy Territory', popüler FPS oyunu Wolfenstein'ın ücretsiz sürümü. İkinci Dünya Savaşı'nı konu alan oyun, müttefik ülkeler ve Almanya arasında birçok taktik çarpışmaya sahne oluyor.

Sadece çoklu oyun (multiplayer) moduna sahip oyun hemen hemen tamamen takım bazlı. Ana oyunun orijinal haritalarında oynayabildiğiniz çoklu oyunculu modda 64 kişi aynı anda oynayabiliyor.

Oyunda beş sınıftan birini seçiyorsunuz, ardından müttefik ülkeler veya Almanya arasında bir tercih yapıyorsunuz. Savaşlar sırasında kazandığınız tecrübeler, rütbenizi ve dolayısıyla çarpışma değerlerinizi yükseltiyor.

America's Army

Amerikan askeri rolünde olduğunuz America's Army'de size verilen çeşitli görevlerin üstesinden gelmeniz gerekiyor. Oyun Unreal grafik motorunu kullanıyor ve bu sayede oldukça gerçekçi görünüyor.

Strateji, taktik ve sabır

Strateji, taktik ve sabır
FreeCiv, Civilization'ı temel alan başarılı bir klon

Freeciv

Bir Civilization klonu olan Freeciv, orijinal oyunun sunduğu eğlenceden hiçbirşey kaybetmemiş. Orijinalinde olduğu gibi Freeciv'de de göreviniz ülkeleri fethetmek, kaynakları doğru kullanarak gelişmek ve yayılmak. Ve tabiki doğru sosyal, ekonomik ve politik kararları vermek.

Command & Conquer Red Alert

Gerçek zamanlı strateji türünün kurucularından olan Command & Conquer'de amaç, isminden de anlaşılacağı gibi doğru komutlar verip ele geçirmek. Dev bir klasik haline gelen oyunda kısıtlı kaynakları kullanarak üssünüzü kuruyorsunuz ve düşmanlarınızı alt etmeye çalışıyorsunuz.

Geçmişe yolculuk

Geçmişe yolculuk
Secret Maryo Chronicles

Secret Maryo Chronicles

Secret Maryo Chronicles, 'Super Mario' adındaki ünlü klasik oyunun yeniden canlandırılmış bir sürümü. Oyun, basit 2 boyutlu grafiklerine rağmen oldukça eğlenceli. Yapmanız gereken, aynı orijinalinde olduğu gibi tehlikelerin üzerine zıplayarak onları ezmek ve puanları toplamak.

Orijinal Mario'nun tersine, oyunda kaldığınız yeri istediğiniz zaman kaydetip daha sonradan devam etmeniz mümkün.

Red Baron 3D

Sierra, önemli klasikler arasında olan Red Baron 3D'yi oyunseverlere ücretsiz sunuyor. Oyun 14 senelik de olsa hala birçok oyuncu tarafından en iyi 3D uçuş simülasyonu olarak görülüyor. Uçuş simülasyonlarını seven oyunseverler bu oyunu kaçırmamalı.

Oyunu ilk yüklediğinizde Almanca diliyle karşınıza çıkıyor, ancak ücretsiz yükselmeyi yükleyerek İngilizce'ye geçmeniz mümkün.

WinLems

Orijinal oyunda olduğu gibi WinLems'de de birkaç pikselden oluşan kemirgenleri (Lemmings) kontrol ediyorsunuz. Windows'a başarılı bir şekilde adapte edilmiş oyunda 100 orijinal seviye bulunuyor.

Kart ve masa oyunları

Kart ve masa oyunları
Domination, Risk adı verilen oyunu temel alan oldukça başarılı bir adaptasyon

PokerTH

PokerTH'de, Texas Hold'em oyununu altı bilgisayar oyuncusuna karşı oynuyorsunuz. Bir çubuk yardımıyla oyunun hızını değiştirmeniz ve oyunu duraklatarak daha sonra devam etmeniz mümkün.

Oyun şimdilik çoklu oyuncu modunu desteklemediğinden, yeteneklerinizi sadece bilgisayara karşı sergileyebiliyorsunuz.

Domination

Domination, 'Risk' olarak bilinen popüler oyunun başarılı bir ücretsiz kopyası. Bu adaptasyonda da bitirmeniz gerekli olan gizli bir görev var. Görevinizi başarmak için sadece şans değil stratejik yetenekleriniz de önemli.

Oyun aynı ekranda veya ağ ile bağlı 6 kişiye kadar oyuncuyla oynanabiliyor. Oyunun kuralları oldukça basit ve yeni başlayanların bile anlayabileceği seviyede.

Gnu Backgammon

Ünlü masa oyunu tavlanın bu PC sürümünde isterseniz bilgisayarınıza karşı, isterseniz aynı PC'de arkadaşınıza karşı oynayabilirsiniz. Tavla oynamayı seviyorsanız bu klasiği kaçırmamanızı öneririz.

Spor oyunları

Spor oyunları
TrackMania Nations Forever'da çevrim içi rakiplerinize karşı yarışabilirsiniz

Carom 3D

Carom 3D ile çevrimiçi rakiplerinizle bilardo oynayabilirsiniz. Fare ve klavye kullanarak oynanan oyunda ne kadar çok kazanırsanız, sıralamada o kadar yükseleceksiniz.

TrackMania Nations Forever

'TrackMania Sunrise' motorunu temel alan ücretsiz yarış oyunu TrackMania Nations Forever, 64 yeni bölümde yepyeni bir oyun deneyimi sunuyor. Oyun dahilindeki seviye düzenleyicisi ile kendi bölümlerinizi oluşturabilirsiniz. Oyunu ister çevrim içi oyunculara karşı ister çevrim dışı olarak oynamanız mümkün.

Zeka oyunları ve MMOG'ler

Zeka oyunları ve MMOG'ler
The Lord of the Rings Online'ı ücretsiz olarak oynayabilir, dilerseniz ücretli sürümüne geçiş yapabilirsiniz. Ancak ücretsiz sürümü de oldukça eğlenceli

Simple Sudoku

Bağımlılık yapan ve dünyaca ünlü hale gelen Sudoku'nun bu kopyasında kolay ile zor arasında 5 farklı zorluk seviyesinden birini tercih etmeniz mümkün.

The Lord of the Rings Online

The Lord of the Rings Online, en ünlü çevrim için role-playing oyunlarından bir tanesi. Sunucuya daha fazla kişi katmak isteyen üretici, oyunun ücretsiz bir sürümünü de oyunseverlere sunuyor. Oyunun ücretsiz sürümü, tabi ki hiçbir ücret gerektirmiyor ve size eğlenceli saatler vaadediyor.

Silkroad Online

Orta çağ Asyasında geçen oyuna kendi karakterinizi oluşturarak başlıyorsunuz. Oyunda çeşitli yaratıklara karşı savaşıp silahları ve diğer şeyleri topluyor, çeşitli görevleri yerine getirip diğer oyuncularla iletişim kuruyorsunuz. Bazı öğeleri sadece gerçek para ile alabiliyorsunuz ancak bunu yapmanız gerekli değil.

Okuyucu Yorumları