FBI, Güvenlik Firması CEO'sunu Tutukladı...

BlackBerry ve Android telefonları özel modları ile değiştiren Phantom Secure'un CEO'su, FBI tarafından tutuklandı!

Şifreleme, hapisle sona erdi

FBI, telefon modu satıcısı Phantom Secure'ün kurucusu Vincent Ramos'u, aralarında uyuşturucu çeteleri de bulunan suç örgütlerine yardım etme suçlaması ile tutukladı. Firma, BlackBerry ve Android telefonları değiştiriyor, sıradan özellikleri (kamera ve internet gezintisi dahil olmak üzere) kaldırarak şifreli konuşmalar için Pretty Good Privacy (Oldukça İyi Gizlilik) ismini verdiği bir güvenlik kalkanı ekliyordu. Ayrıca suç iddiasında belirtilene göre firma müşterilerinin kim olduğunun tamamen farkındaydı.

Söylenilene göre bir operasyon yürüten gizli ajanlar, Ramos'un telefonlarının "özellikle" uyuşturucu ticareti düşünülerek değiştirildiğini tespit etti. Hatta firma, Hong Kong ve Panama'daki bazı sunucu sağlayıcılarını polisle "işbirliği yapmayacakları" düşüncesi ile ayrı tutmaktaydı. Ayrıca Meksikalı uyuşturucu çetesi Sinaloa'nın tutuklanan bir üyesi de çetenin, uyuşturucu ticareti için Phantom'ın telefonlarını aldığını itiraf etti. FBI'ın tahminine göre Dünya üzerinde bu telefonlardan yaklaşık 20.000 adet bulunuyor ve bunların yarısı Avustralya'da iken diğerleri Küba, Meksika ve Venezuela gibi ülkelere satılıyor.

Bu tutuklama, şifreli görüşmelerin ortaya çıkardığı ikili durumun önemini gösteriyor. Şifreleme mahremiyeti korumak için önem taşırken, zor kırılan bu gizlilik sistemlerini karanlık işler için kullanan kişiler de bulunuyor ve bu sorunun kolay bir cevabı bulunmuyor. Yetkililerin söylediklerine rağmen şifrelemelerde bir arka kapı bulunması söz konusu olamaz. Polis kullanımı için bırakılan bir açık, aynı zamanda hackerların kullanımına da açık olacaktır. Güvenli internet verilerine ilgi sürdüğü sürece, Phantom Secure gibi operasyonlar da varlıklarını sürdürmeye devam edeceklerdir...

Okuyucu Yorumları