FBI iki Apple cihazının daha kilidini açacak!

iPhone'u hack'lemek için Apple'a ihtiyacı kalmadığını duyuran FBI, şimdi diğer bir iPhone'un peşinde

Hack'lemeye devam!

Öyle görünüyor ki sona eren San Bernardino davasının ardından ABD'nin istihbarat örgütü FBI'ın adı bir süre daha teknoloji devi Apple'la birlikte anılmaya devam edecek. FBI, bir aydan fazla devam eden bir sürecin ardından San Bernardino saldırısını gerçekleştiren kişinin iPhone'unu nihayet Apple'ın yardımı olmadan da hack'leyebileceğini duyurmuştu. Artık en azından bir süre için bu iki kurumun karşı karşıya gelmeyeceğini düşünürken, FBI'ın Arkansas'taki bir dava kapsamında iki Apple cihazının daha kilidini açmayı talep ettiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Arkansas'ta Robert ve Patricia Cogdell'i öldürdükleri iddia edilen 18 yaşındaki Hunter Drexler ve 15 yaşındaki Justin Staton'ın bir iPhone 6 ve iPod kullandıkları ve söz konusu cinayet için planlarını da bu cihazlar üzerinden gerçekleştirdikleri tahmin ediliyor.

FBI, San Bernardino saldırısını gerçekleştiren teröristin kullandığı iPhone'un kilidini nasıl açtığını halen açıklamış değil. Fakat bu yeni davadan da kurumun artık gerektiğinde Apple cihazlarını fazla zorlanmadan hack'leyebileceği anlaşılıyor.

Okuyucu Yorumları