FBI ve Google, Büyük Hack Örgütünü Çökertti!

Büyük hack örgütü çökertildi; saldırıların arkasında sayısı neredeyse iki milyonu bulan cihazdan oluşan bir hack ağı çıktı!

Büyük hack örgütü çökertildi

Reklam ağları ve reklam verenler için büyük kayıplara neden olan devasa bir siber suç örgütü çökertildi. Haber FBI ve Google ile birlikte failleri yakalamak için çalışan siber güvenlik şirketi Proofpoint tarafından doğrulandı. 3ve ('iğv') adlı ağ, reklamlarda sahte tıklamalar oluşturmak için iki milyona yakın virüslü cihaz kullandı.

Grup, sahte reklam görüntülemeleri ve tıklamalar üreten bir başka reklam sahtekarlığı kötü amaçlı yazılımı Kovter'den de sorumluydu. E-posta yoluyla yayılan virüs aralarında ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'nın bulunduğu ülkelerdeki milyonlarca insanı hedef almıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, 'tehdit aktörlerine' karşı iddianame yayınladı. Aynı zamanda Google, bu etkinliklerde yer alan domainleri kapattığını duyurdu.

Google yaptığı açıklamada "Her bir ağ, kendi başına karmaşık bir reklam sahtekarlığı şemasına göre hareket eden birkaç benzersiz alt operasyona sahipti. 3ve'nin faaliyetini yerine getirmek için kullanılan büyük altyapıyı birçok veri merkezinde binlerce sunucu oluşturuyordu. Kısa süre sonra bu sunucuları belirlemeye başladık. Kötü amaçlı yazılım bulaşmış ev bilgisayarlarından oluşan bir ağ da benzer etkinliklerde bulundu." şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları