FBI'ın hack'i, iPhone 5S'te sınıfta kaldı!

iPhone 5C'yi hack'lemeyi başaran FBI, bu sefer de iPhone 5S kilidine takıldı!

FBI'a iPhone 5S şoku!

FBI, San Bernardino'daki terörist saldırıda kullanılan iPhone 5C'ye üçüncü parti bir firma aracılığıyla özel bir erişim sağladıktan sonra aslında bu anlamda Apple'ın yardımına ihtiyaç duymadığını da duyurmuştu. Daha sonra da söz konusu yöntemin gerekli durumlarda diğer iPhone'larda da kullanılabileceğine dair söylemlere tanık olduk.

Fakat konuyla ilgili yeni gelişmeler bu hack yönteminin sadece iPhone 5C modeliyle sınırlı olabileceğini gösteriyor. FBI yetkilisi James Comey'nin konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir konferansta, söz konusu yöntemin, biraz daha farklı bir teknolojiye sahip olan iPhone 5S'te ve iPhone 6 ve üzeri modellerde işe yaramadığını ifade etti. Hatta gelen haberler, FBI'ın, Apple'dan başka bir dava için bir iPhone 5S'in kırılması amacıyla daha önce başvuru yaptığı yönünde.

FBI'ın bulduğu bu yöntemin söz konusu modellerde başarılı olamamasının temel nedeni ise Apple'ın iPhone 5S'ten itibaren akıllı telefon modellerinde kullanmaya başladığı A7 yongası. FBI'ın bu doğrultuda görece daha yeni iPhone'lar için de bir hack yöntemi bulup bulmayacağını şimdiden tahmin etmek zor. Fakat, ne olursa olsun Apple'ın hala FBI'dan iPhone 5C'yi nasıl hack'lediklerine dair bir açıklama talep ettiğini hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları