Ferrari, büyük elektrik hedefi için tarih verdi

Ferrari, elektrikli araçlara geçişteki bir sonraki kilometre taşı için tarihi verdi.

Ferrari'nin 2026 yılı için büyük planları var

Ferrari, bir yatırımcı sunumu sırasında, 2026 yılına kadar araçlarının yüzde 60'ını elektrikli hale getireceğini duyurdu.

Plana göre o tarihe gelindiğinde, otomobillerinin yüzde 40'ı içten yanmalı ve yüzde 60'ı ya hibrit ya da tamamen elektrikli olacak. Şirketin hedefi, 2030 yılına kadar karbon nötr hale gelmek, ancak o zaman bile içten yanmalı motorlu (ICE) araçlar geliştirmeye devam edecek.

Ferrari, ilk üretim plug-in hybrid modeli SF90 Stradale'i 2019'da tanıtmıştı. Artık ICE 812 Superfast V12 ve Roma V8 modellerinin yanı sıra Stradale ve 296 GTB plug-in V6 hybrid ile dört ayrı model serisi bulunuyor. Bu yüzden, Autocar'ın da belirttiği üzere, aslında şimdiden serilerin yarısı elektrikli. Ancak bu oranlar yakında değişecek. Ayrıca otomobil üreticisi, heyecanla beklenen Purosangue SUV'nin Eylül ayında saf bir ICE aracı olarak geleceğini de doğruladı.

Ferrari, 2025'te gelecek olan elektrikli aracın, mevcut içten yanmalı motorlarıyla güçlü ortak noktalara sahip olmasını hedefliyor. CEO Benedetto Vigna, "İlk elektrikli Ferrari, yarış mirasımızı temel alacak ve tüm özgünlüğünü ve tutarlılığını korurken daha geniş bir teknik rezervuardan yararlanacak" diyor ve devam ediyor: "Birçok farklı bakış açısından gerçekten benzersiz bir araç tasarlıyoruz."

Bataryalar, Ferrari tarafından Maranello'daki elektrik motorlarının, invertörlerin ve pillerin tasarlanacağı, elle üretileceği ve monte edileceği özel e-bina tesisinde geliştiriliyor. Ayrıca şirket, otonom sürüş özelliğini "Seviye 2/2+" ile sınırlayacağını söylüyor.