Festivale davetlisiniz!

Müthiş bir FRP ziyafeti, sınırsız eğlence... Gerçek bir eğlence sizleri bekliyor. Nerede mi?

Bu festival kaçmaz!

Bu sene yepyeni bir convention, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'deki FRP severlerle buluşacak. İstanbul Bilgi Üniversitesi Fantastik ve Bilim-Kurgu Kulübü'nün düzenlemekte olduğu BilgiCon, 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Türkiye'nin en çok satan oyun dergisi olan LEVEL'ın basın sponsorluğunda, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Santral Kampüsü'nde yapılacak.

BilgiCon, bilindik FRP conventionlarından ziyade, bir festival olarak düzenleniyor. Açılacak FRP masalarının yanı sıra L.A.N. Game turnuvası, anime film gösterimleri, cosplay partisi, outdoor laser tag, ateri, konsol oyunları ve paneller var. Çeşitli çizgiroman, kitap, figür ve t-shirt standları de cabası. Herkesin kendine göre bir etkinlik bulabileceği BilgiCon, FRP severler dışında da geniş bir kitleye hitap ediyor ve onları da FRP ile tanıştırmayı hedefliyor.

Her sene düzenlenmesi planlanan etkinliğin bu seneki teması, kampüsün içinde bulunan elektrik santralinin de etkisini güçlendireceği "Steampunk." Steampunk, hemen her şeyin buhar gücüyle çalıştığı kurgu ürünü bir dönem. Etkinliğin genelinde hissedilecek olan steampunk temasına uygun kostümler giyip giymemek ise tamamen katılımcılara kalmış durumda.

Kerem Beyit, Özgür Özol, Yiğit Değer Bengi, Göktuğ Canbaba ve Barış Mustecaplioğlu, panel katılımcıları olarak yer alacaklar. Bunun yanında Ahmet Yiğit Eren tarafından manga çizimi ile ilgili eğitim verilecek.

Daha ilk senesi olmasına rağmen BilgiCon, Türkiye'de "convention" kavramına getirdiği yenilikler ile ortalığı sarsacağa ve uzun yıllar devam edecek bir festivale dönüşeceğe benziyor.

Okuyucu Yorumları