Casper Excalibur E27QHD-G İnceleme

FHD fiyatına QHD oyuncu monitörü: Casper Excalibur E27QHD-G inceleme!

CHIP Online Notu 90
  • 144Hz ekran
  • RGB ışıklandırmalı tasarım
  • Ergonomik özellikler
  • Fiyat/performans
  • FreeSync & GSync desteği
  • TN panel
  • HDR10 desteği
  • Dahili hoparlörler
  • Geniş bağlantı seçeneği

İyi bir monitör seçmek için dikkat etmeniz gereken pek çok kriter bulunuyor. Ancak bir oyuncu monitörü arıyorsanız ise, bu kriterlere daha fazlasını eklemeniz gerekli. Özellikle rekabet gerektiren oyunlarda panel kalitesi bir hayli önem kazanırken, ekranın çözünürlüğü ve hatta büyüklüğü bile oyun performansınızı önemli ölçüde etkileyebiliyor. Elbette işin bir de fiyat boyutu var, zira her cihazda olduğu gibi işin içine daha fazla özellik girdikçe monitörlerde de fiyat yükseliyor. Ancak her üründe değil.

Bugün oyuncular için tam bir fiyat / performans monitörünü beraber değerlendiriceğiz. Casper Excalibur E27QHD-G modeli bir süredir bizlerle beraber. Bu monitörün çok sayıda önemli özelliği var ve hepsi de oyuncuları yakından ilgilendiriyor.

Özellikle uygun fiyata iyi bir monitör isteyen oyun severler için hazırlanan Excalibur E27QHD-G, içinde çok sayıda özellik barındırıyor. Ancak hepsine geçmeden önce Excalibur E27QHD-G monitörü önce tasarımıyla yakından tanıyalım.

Excalibur E27QHD-G Tasarımı Nasıl?

Excalibur E27QHD-G Tasarımı Nasıl?

Excalibur E27QHD-G, sahip olduğu tasarımıyla oyunculara hitap edecek cinsten bir monitör oluyor elbette. Monitörde RGB tasarım benimsenirken, bu RGB LED ışıklandırmaları istediğiniz gibi özelleştirebiliyor ve oyunlarda kendinize uygun bir ambiyans yaratabiliyorsunuz.

Yine oyunculara uygun olarak agresif hatlı bir tasarımın benimsendiği Excalibur E27QHD-G, sağlam bir stand üzerinde yükseliyor. Metal bölümleriyle yere sağlam basan V şeklinde geniş standı, yalnızca dayanıklı değil, aynı zamanda ergonomik özelliklere de sahip.

Casper Excalibur E27QHD-G Yükseklik ve Diğer Ayarlar

Ergonomik tasarlanan bu stand ile beraber ekranı döndürebiliyor, çevirebiliyor, eğebiliyor ve ayrıca yüksekliğini ayarlayabiliyorsunuz. Bu sayede ekran karşısında geçirdiğiniz uzun saatler içinde ekranı oturma şeklinize göre ve oyun yayınlarınızda ekranı dik kullanmanız gerektiğinde monitörü zahmetsizce ayarlayabiliyorsunuz.

Excalibur E27QHD-G Ekranı Nasıl?

Excalibur E27QHD-G Ekranı Nasıl?

Excalibur E27QHD-G'nin ekranı 27 inç boyutunda. Özellikle rekabetçi oyunlar için ekranın büyüklüğü bir hayli önemli. Zira ekran, ideal boyuta sahip olmalı ki dikkatiniz dağılmasın. 27 inç, bu tür oyunlar için çok güzel bir değer. Bu boyutun üzerindeki ekranlarda, özellikle yakın mesafede rekabetçi oyunlarda göz yorgunluğu oluşabiliyor.

Monitörde dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli olan kısım ise ekran çerçeveleri. Ekran çerçevelerinin ince olmasının 2 faydası var. Bunlardan ilki odaklanabilmeyi kolaylaştırıyor, zira ekrana baktığınızda çerçevelerden sıyrılarak görüntüye daha rahat odaklanabiliyorsunuz.

Bir diğeri ise, daha dar bir tasarım ölçüsüne daha geniş ekran sığdırılabiliyor ve bu da ekran - gövde oranını arttırıyor. Yani monitör masanızın üzerinde daha az yer işgal ediyor ama daha geniş ölçüde görüntü sağlıyor. Eh, bu 2 faydaya ilave olarak bir de ince ekranlı monitörlerin daha estetik durduğunu da söylemek lazım.

Bağlantıları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bağlantıları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Excalibur E27QHD-G, bağlantı konusunda da oldukça zengin seçeneklere sahip. Monitörün arkasında 1 adet HDMI 2.0 ve 1 adet HDMI 1.4 portu ayrı ayrı olarak sunuluyor. Öte yandan DisplayPort 1.2 bağlantısının unutulmamış olması da sevindirici. Böylece Excalibur E27QHD-G'yi bilgisayarınıza DisplayPort üzerinden, oyun konsollarınıza veya çevre medya cihazlarınıza da HDMI portlarıyla bağlayabilirsiniz.

Bağlantılar arasında elbette kulaklık girişi de var. Böylece oyunu kulaklıkla oynamayı sevenler kulaklıklarını direkt olarak bu monitöre bağlayabiliyorlar. Ancak monitörde dahili hoparlörler de var ve bu büyük avantaj getiriyor. Zira bu sınıfta pek çok oyuncu monitöründe dahili hoparlör yerine sadece kulaklık girişine yer verildiğini görmek mümkün. Bu anlamda Excalibur E27QHD-G, üzerindeki 2 adet 3 watt'lık hoparlörleriyle fark yaratıyor.

Casper Excalibur E27QHD-G USB Girişi

Monitörde bir USB girişi de yer alıyor. Ancak bu USB girişi yazılım güncelleme için buraya yerleştirilmiş durumda. Yani buraya takacağınız klavye veya fare çalışmayacaktır. Bilmeniz açısından önemli bir detay.

Monitörde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, kurulum aşamasında. Monitörün kurulumu oldukça basit. Kurulum sırasında kutudan çıkan kısa vidaları stand için, uzun vidaları da monitöre monte etmek için kullanıyorsunuz. Zaten birkaç dakika içinde de kurulumu tamamlayarak çalışır hale getirebiliyorsunuz.

Monitörü kurduktan sonra da tabii ki ekranın üzerindeki koruma jelatini çıkartmayı unutmayın. Aksi halde ekran yansıması yapacaktır.

Özellikleri Neler ve Performansı Nasıl?

Özellikleri Neler ve Performansı Nasıl?

Excalibur E27QHD-G, sahip olduğu özelliklerle birlikte performans arayan hardcore oyunculara hitap ettiği gibi ayrıca performans gerektiren işlerle uğraşan kamu ve özel sektör çalışnalarına da hitap eden bir monitör oluyor. Şimdi Excalibur E27QHD-G'nin ekran özelliklerinden daha detaylı olarak bahsetmeye başlayalım.

Excalibur E27QHD-G'de TN panel kullanılmış. Özellikle oyuncular için TN paneller bir hayli önemli. Düşük tepki süreleriyle ünlü TN paneller, gecikmesiz görüntü sağlamasıyla beraber ghosting problemi yaşatmıyorlar. Bu monitörde de kullanılan TN panel sayesinde 1 ms teki süresi yer alıyor. Böylece hareket bulanıklığı ve görüntüdeki yapaylaşma ortadan kalkıyor, özellikle aksiyon ve yarış oyunlarında hareketlerde herhangi bir gecikmeyle karşılaşmıyorsunuz.

Casper Excalibur E27QHD-G 144Hz Desteği

Öte yandan Excalibur E27QHD-G zaten 144Hz desteğine de sahip. Hem NVIDIA G-Sync hem AMD FreeSync teknolojilerini desteklemesiyle beraber 144 fps'e kadar olan görüntüyü ekran kartınız ile aynı senkronda iletebiliyor. Bu da yine oyunlarda ekstra akıcılık sağlıyor. Yani ekran kartınız ister AMD olsun ister NVIDIA, bu monitör ile akıcı bir oyun deneyimi sağlayabileceksiniz.

144Hz ekran tazeleme hızından ve G-Sync ile FreeSync desteklerinden hem FPS oyunlarında hem de gerçek zamanlı strateji oyunlarında yararlanabildiğiniz gibi, ekrandaki görüntüyü hızlandıran bu özelliklerden normal kullanımlarda da sıkça faydalanmanız mümkün pek tabii. Yüksek tazeleme hızına sahip bir ekranda farenin imlecini hareket ettirmeniz bile, 60Hz'lik bir monitörden sonra görsel keyif anlamında sınıf atlatacak bir deneyim olabiliyor.

Casper Excalibur E27QHD-G QHD Çözünürlük

Tüm saydığımız avantajlarının yanı sıra Excalibur E27QHD-G ayrıca QHD çözünürlüğe sahip bir monitör oluyor. Özellikle fiyatıyla çevresindeki rakiplerle sahip olduğu özellikler üzerinden karşılaştırdığımızda, fiyatıyla da onlardan fark yarattığı aşikar.

Onca özelliği yanında pek bahsedemedik ancak bilmeniz açısından söylemeden geçmemekte yarar var: Excalibur E27QHD-G, HDR10 desteğine sahip bir monitör oluyor. Ayrıca 350 nit parlaklık değeriyle ekran gayet parlak olurken, FlickerFree teknolojisi ile titreşimsiz görüntü sağlıyor ve düşük mavi ışık moduyla geceleri rahat bir okuma deneyimi sunuyor.

Özetle

Sonuç olarak toparlarsak, Excalibur E27QHD-G'nin görüntüde performans isteyenlere özel olarak hazırlanmış en iyi 27" monitörlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle FHD fiyatına QHD oyuncu monitörü olması ve bahsettiğimiz onca özelliği beraberinde getirmesiyle farklılaştığı açık.

Casper Excalibur E27QHD-G Fiyatı Ne Kadar?

Excalibur E27QHD-G'yi şu an piyasada 2400 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Bu fiyatla da söylediğimiz gibi gayet avantajlı bir model oluyor. İyi bir monitör arıyorsanız siz de mutlaka yakından inceleyin.

Kimler Almalı

Oyunlarda performans beklentisi içinde olan oyuncular ve performans gerektiren işlerle uğraşan kamu ile özel sektör çalışanları Excalibur E27QHD-G'den memnun kalacaklardır.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper Excalibur E27QHD-G
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
90
HDMI 2.0 1 adet
Tasarım Ergonomik stand, RGB aydınlatmalı tasarım
Ekran27 inç
Çözünürlük2560x1440
Tarama Hızı144 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelTN
Tepki Süresi1 ms
Parlaklık350 kandela
Kontrast (Tipik)1000:1
Kontrast (Dinamik)5.000.000:1
Görüş Açısı170/160 derece
VGAYok
DisplayPort 1.21 adet
HDMI 1.41 adet
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar667 x 402 x 71 mm
Ağırlık7.3 kg.