Fiberin 5. yılını kutluyor

Türkiye'yi fiber internet teknolojisi ile tanıştıran Turkcell Superonline, 5. yılını kutluyor!

Fiberin 5. yılını kutluyor

Türkiye'yi 2008 yılında dünya ile aynı anda fiber internet teknolojisi ile tanıştıran Turkcell Superonline, "ışık hızında" 5. yılını kutluyor. Geçen 5 yılda abone sayısını 38 kattan fazla artırarak 425 bine çıkaran Turkcell Superonline, yüzde 66'lık abone payıyla fiber internet pazarının lideri oldu. Toplam 1,8 milyar TL'lik yatırım ile 31 bin kilometrenin üzerinde güçlü bir fiberoptik şebekesi kuran Turkcell Superonline, 5 yılda 6 kat büyüdü.

Turkcell Superonline, 5. yılını 2013 boyunca çeşitli kampanya, etkinlik ve sürprizlerle kutlayacak. Pazar lideri Turkcell Superonline, bu kapsamda ilk olarak fiber internette hız çıtasını minimum 25 Mbps'ye yükseltiyor.

Turkcell Superonline, Türkiye'yi dünya ile aynı anda mevcut en hızlı internet teknolojisi fiber ile tanıştırmasının beşinci yıldönümünü kutluyor. 2008 yılından bu yana abone sayısını 38 kat artırarak 425 bine çıkaran Turkcell Superonline, Türkiye'deki toplam 645 bin abonelik fiber pazarında yüzde 66'lık payla lider haline geldi.

"Işık Hızında 5 Yıl" kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında, Turkcell Superonline'ın geçtiğimiz 5 yılda izlediği yol haritası, operasyonel performansı ve müşterilerine sunduğu hizmetler değerlendirildi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan'ın ev sahipliği yaptığı toplantıda, şirketin bireysel ve kurumsal segmentlerde elde ettiği başarının yanı sıra, Türkiye'yi küresel telekom ağının kesişim merkezi haline getirmek amacıyla üstlendiği rol ele alındı.

Süreyya Ciliv'in açıklamaları

Süreyya Ciliv'in açıklamaları

Ciliv: "Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz"

Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Superonline ile yaptıkları yatırımın Türkiye'nin geleceğine yatırım anlamına geldiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Turkcell'in bir GSM şirketinden dünya ile rekabet eden bir iletişim ve teknoloji şirketine dönüşümünde 2008 yılı çok önemli bir eşik oldu. Fiberin geleceğin teknolojisinde ne kadar önemli rol oynayacağını görerek yatırımlarımızı yaptık ve Türkiye'yi dünya ile aynı anda fiber internet teknolojisi ile tanıştırdık. Beş yıllık süreçte toplam yatırım miktarımız 1,8 milyar TL'yi buldu, fiberoptik ağımız ise 31 bin kilometreyi geçti. Bugün Türkiye'ye 75 ilimize değen ve komşu ülkelerin sınırlarına kadar genişleyen bir fiber internet altyapısı kazandırmış durumdayız. Sınır bağlantılarımız üzerinden Avrupa, Kafkasya, Asya ve Ortadoğu arasındaki telekomünikasyon hizmetleri ve transit data trafiğinin taşınmasında önemli rol oynuyoruz.

Evlere ve işyerlerine 1000 Mbps hızında sunduğumuz fiber internet hizmetiyle Türkiye'yi dünyanın ilk sıralarına taşıdık. Geçtiğimiz hafta Sayın Bakanımız Binali Yıldırım, İstanbul'un Los Angeles ve Singapur ile birlikte dünyadaki üç internet yönetim merkezinden biri olacağını açıkladı. Fiber yatırımına başladığımız ilk günden bu yana İstanbul'u internet üssü yapma vizyonuyla hareket eden Turkcell Superonline ile, Bakanlığımızın gösterdiği hedefte Türkiye'ye katkı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu hedef için büyük bir gayretle çalışmaya ve Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz."

5 yılda 6 kattan fazla büyüme

5 yılda 6 kattan fazla büyüme

5 yılda 6 kattan fazla büyüme

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ise konuşmasında bireysel segmentte 42, kurumsalda 6, toptanda ise 2,5 kat büyüdüklerinin altını çizerek şunları söyledi:

"Bundan 5 yıl önce 157 milyon TL ile başlattığımız yatırım bütçesimizi her geçen yıl daha da artırdık ve toplam 1,8 milyar TL'lik yatırım rakamına ulaştık. Turkcell Grup sinerjisiyle doğru yerlerde mobil, doğru yerlerde sabit ile optimum kombinasyonla en verimli yatırım planını ortaya koyduk. Satın alma planlarımızı çok doğru bir şekilde uyguladık ve 5 yıl içerisinde 4 önemli satın alma gerçekleştirdik. Kriz dönemlerinde diğer şirketler eleman çıkarırken biz personel sayımızı artırdık ve bugün 10 bin kişilik bir ekosistem yarattık. Fiber interneti 5 yılda 12 şehrimizde 1 milyon 339 bin evin kapısına götürdük, 425 bin aboneye ulaştık. Şu an Türkiye'deki toplam fiber abonesinin yüzde 66'sı bizim müşterimiz. Fiber internette pazarın lideriyiz. Turkcell Superonline bu 5 yılda toplamda 6 kattan fazla büyüme gerçekleştirdi. Yatırımlarımızla Türkiye, dünya fiber liginde yakından takip edilen çok önemli bir yere geldi. BTK'nın açıkladığı 2012 4. Çeyrek Pazar Verileri Raporu'na göre, Türkiye'de fiberde bir yılda yüzde 141'lik bir abone artışı gerçekleşti. Turkcell Superonline'ın öncülük ettiği bu büyümeyle Avrupa'da en yüksek abone kazanım oranına sahip ülkelerden biri olduk."

Erkan: "Fiber internette minimum hızı 25 Mbps'ye yükseltiyoruz."

Fiber internette Türkiye'yle değil dünyayla yarıştıklarını belirten Erkan, sözlerine şöyle devam etti:

"2008 yılında bu yatırıma başladığımızda sadece DSL teknolojileri ile maksimum 8 Mbps'ye kadar internet servisi verilebiliyor, Türkiye'de internet kullancılarının yüzde 94'ü 1 Mbps ile bağlanıyordu. Turkcell Superonline olarak 5 yıl önce fiber teknolojisiyle 10 Mbps ile başlattığımız hız devrimini, Mayıs 2011'de minimum internet hızımızı 10 Mbps'den 20 Mbps'e çıkararak sürdürdük. Şimdi de beşinci yılımız şerefine fiber internette hız çıtasını minimum 25 Mbps'ye yükseltiyoruz. En yüksek internet hızında ise halen Türkiye'de bireyselde 1000 Mbps hızını verebilen tek operatörüz. Türkiye'yi dünyada bu hızı evlere kadar verebilen ilk 5 ülke arasına soktuk."

Okuyucu Yorumları