Fikriniz 100 bin dolar edebilir!

Genç girişimcilerin Silikon Vadisi deneyimi yaşamasına destek olacak olan yarışma, başlıyor!

Intel'den büyük yarışma!

Intel Türkiye tarafından genç girişimcilerin Silikon Vadisi deneyimi yaşamasına ve küresel pazarlara açılma fırsatı edinmesine destek olmak amacıyla düzenlenen "Intel Challenge Türkiye" Yarışması başlıyor. Türkiye birincisi 3–6 Kasım 2014 tarihlerinde UC Berkeley Üniversitesi'nde düzenlenecek yarışmada Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanacak ve 100 bin dolar değerindeki büyük para ödülü için yarışmanın yanı sıra dünyanın en büyük risk sermayesi şirketleriyle buluşma fırsatı yakayalayacak.

Intel tarafından ülkemizde bu yıl 2.si düzenlenen Intel Challenge Türkiye, bu yıl Endeavor, Girişim Fabrikası ve Webrazzi işbirliğiyle gerçekleşiyor. Yarışmanın amacı, genç ve dinamik girişimcilerin kurduğu, belli bir olgunluğa erişmiş girişimlerin Silikon Vadisi deneyimi yaşamasına, küresel pazarlara açılma fırsatı elde etmesine destek olmak. Türkiye birincisi 3–6 Kasım 2014 tarihlerinde Amerika'da UC Berkeley Üniversitesi'nde düzenlenecek "Intel Global Challenge"ta Türkiye'yi temsil edecek. Ayrıca 100 bin dolar değerindeki büyük para ödülü için yarışacak. İlk 10'a girecek girişimler ise Girişim Fabrikası tarafından verilecek, eğitim ve mentorluk içeren bootcamp'e katılmaya hak kazanacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, bu organizasyonun proje üreten ve girişimcilik ruhu taşıyan gençler için çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Aydın, "Türkiye'den dünyayı sarsacak donanım veya uygulamalar çıkar mı?" sorusunu sıkça duyuyoruz. Çıkar veya çıkmalı! İşte bunu ortaya çıkarmak için bu ve benzeri yarışmaları yapıyoruz. Bu senenin yıldız projesi neden sizinki olmasın? Siz de bu yarışmaya katılarak hem gerekli eğitim ve mentorluk hizmetinden yararlanabilir hem de küresel pazarlara girmek için çok önemli bir fırsat yakalayabilirsiniz." diyerek tüm yaratıcı ve girişimci gençleri yarışmaya davet etti.

Son başvuru tarihi 30 Haziran

Bu seneki yarışma da giyilebilir teknolojiler, gömülü sistemler ve nesnelerin interneti alanlarında geliştirilecek inovatif ürünlerin, akıllı teknolojiler ve interaktif web-mobil uygulamalarının öne çıkması bekleniyor. Intel Challenge Türkiye yarışmasının son başvuru tarihi ise 30 Haziran. Konusunda uzman isimlerden oluşan bir jüri tarafından seçilecek birinci 25 Eylül'de gerçekleşecek Webrazzi Summit'te açıklanacak.

Siz de en değerli fikir benimki diyor, projenizi uluslararası bir platformda görmek ve büyük para ödülüne sahip olmak istiyorsanız Intel Challenge Türkiye, başvurularınızı bekliyor.

Başvuru ve daha fazla bilgi için: www.intelchallengeturkey.com

Okuyucu Yorumları