Film İndirme, Sinema ve DVD’yi Etkilemiyor

Internetten film indirenler aynı zamanda normalde heyecanlı bir sinema takipçisi ve DVD müşterisi.

Film İndirme, Sinema ve DVD’yi Etkilemiyor

Video ve DVD kiralanması ise buna karşılık pek ilgi görmüyor. Bu sonuç, Hannover müzik ve tiyatro yüksek okulunda yapılan “Film download edenlerin kullanım alışkanlıkları” adındaki bir bitirme projesi için yapılan bir araştırmada ortaya çıktı.

Katılımcıların yüzde 70’i daha çok film seyretmek istiyor ve sinemaya gidiyor veya DVD satın alıyorlar. Kuşkusuz internetten film indirmek de motivasyona bağlı olarak büyük farklılık teşkil ediyor.

Yaklaşık yüzde 90 daha seyrek video seyretmek istiyor
Internetten film indirmek için gösterilen nedenler arasında yüzde 86.4 ile birinci sırada, ne sinema da ne de video mağazalarında bulunamayan filmlere ulaşmak yer alıyor. Kişisel film programı (yüzde 76.9), filmlere hızlı ve hesaplı erişim (yüzde 76.4), para ödenmek istenmeyen filmleri seyretmek (yüzde 76.1) ve kesilmemiş filmlere ulaşmak (yüzde 70.2) diğer nedenler arasında yer alıyor.

Sonuçta beklendiği gibi film indirenlerin yüzde 97.4’ü erkeklerden oluşuyor. Yaklaşık olarak yüzde 60’ı 20 ile 29 yaşları arasında ve sadece yüzde 3.5’i 40 ile 49 aralığında yer alıyor. Katılımcıların yüzde 70’i lise mezunu ve üçte biri ise öğrenci.

Okuyucu Yorumları