Film izlerken keyfiniz kaçmasın!

McAfee'nin raporuna göre 2007 yılında virüslerin hedefi video dosyaları olacak.

Video virüsleri!

McAfee'nin 2007 yılı güvenlik tahminlerinin yer aldığı rapora göre video paylaşımının artması ile virus ve her türlü kötü amaçlı yazılım artık videoları daha sık kullanmaya başlayacak.

McAfee'den David Marcus'un (Güvenlik araştırmaları ve iletişim müdürü) yaptığı açıklamaya göre artık kötü amaçlı yazılım geliştiricilerinin tek amacı veri hırsızlığı veya reklam yazılımları sayesinde para kazanmak. Bu amaçla son dönemde popülaritesi giderek artan video paylaşımının nimetlerinden faydalanmak ta kötü amaçlı yazılımların birinci amacı olacak.

Buna göre kullanıcı videoyu izlemek için tıkladığı andan itibaren kötü amaçlı yazılım otomatik olarak bilgisayara indirilip, kurulacak. Bunun ilk örneği ise geçtiğimiz ay görüldü. İsmi Realor Worm olan ve McAfee tarafından 15 Kasım da düşük risk uyarısı ile duyurulan Realor, Real medya dosyalarını hedef alan bir yazılım.

Tabii video paylaşımından bahsetmişken, cep telefonlarını da unutmamak gerekir. Özellikle YouTube'un artık ceplere de girmiş olması ve diğer taraftan cep telefonlarında giderek standartlaşan tek yazılım olma yolunda ilerleyen Symbian işletim sistemi video virüsü tehditlerini daha da ciddi hale getiriyor.

Okuyucu Yorumları