Finansal skandal Toshiba'yı vurdu!

Yanlış açıklanan karlar, bu popüler PC devini CEO'sundan ve fazlasından etti!

PC devi çalkalanıyor!

Toshiba'nın yönetim takımının firmanın karlarını bir süredir şişirerek açıklaması, firma içerisinde çalkalanmaya yol açmıştı. Şimdi ise Toshiba CEO'su Hisao Tanaka'nın istifa ettiği haberi geldi.

Toshiba'nın karlarını doğru açıklamadığı, bir Reuters incelemesi sonucunda geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Firma içerisinde büyük çatlakların oluşmasına neden olan durum sonucunda Toshiba'nın yüklü miktarda karşılığı kayda geçirmesinin gerektiği, dahası çalışan kaybettiği söyleniyor. Son 6 - 7 yılda yanlış açıklanan 1,2 milyar dolar kar sonucunda firmanın yönetim takımı, istifasını vermiş bulunuyor.

Gelişmeler sonucunda CEO Tanaka ve iki en üst seviye yönetici, istifasını verdi. Reuters'ın raporu, yönetim kurulunun yarısından fazlasının istifaya zorlanabileceğini söylüyor.

Şu sıralar sorunlarla boğuşan Toshiba, bilanço denkliğini sağlamak için mal varlığının bir kısmını satışa çıkarmış bulunuyor. Firmanın bu zor günleri çok fazla zarar görmeden atlatıp atlatmayacağı, önümüzdeki aylarda belli olacak.

Okuyucu Yorumları