Fire Phone "çuvalladı", fiyatı 1 dolara düştü

Büyük ümitlerle piyasaya sürülen bu canavar cep satışta "çuvallayınca", fiyatı 1 dolara kadar düştü!

1 Dolar'a akıllı telefon!

Amazon'un akıllı telefonu Fire Phone iki ay önce piyasaya çıktığında Amazon son derece umutluydu. Yüz milyonlarca kullanıcısı olan Amazon, kullanıcılarının Amazon telefonuna akın edeceğini umuyordu ama işler öyle olmadı.

İki ayda sadece 26 bin adet telefon satabilen Amazon şimdi strateji değiştiriyor. AT&T ile işbirliği yapan Amazon, telefonların kontratla birlikte 99 sent'e satılmasını kabul etti. Ancak bu 32 GB'lık model için geçerli. Eğer kullanıcılar 64 GB'lık versiyonu isterse 99 dolar ödemek durumundalar. Ancak bu modelin indirimden önceki fiyatı da 299 dolardı.

Amazon'un bu indirimle birlikte, Amazon telefonunu yaygınlaştırmak için radikal bir adım attığı anlaşılıyor. Milyonlarca satacağı tahmin edilen telefonun sadece 26 bin adette kalması Amazon yöneticileri için büyük bir düş kırıklığı olmuştu ancak banka hesapları milyar dolarlarla dolu Amazon'un, gerekirse bedava telefon vererek milyonlarca kullanıcıya ulaşma kararlılığında olduğu anlaşılıyor. Bakalım 99 sentlik telefon adımı gerçekten umut edileni verecek mi?

Okuyucu Yorumları