Firefox 10'un final sürümü yayında, indirin!

Firefox'un yeni sürümü indirilmeye sunuldu! İşte tüm yenilikler ve indirme bağlantısı...

Firefox 10 hazır, indirin!

Firefox 4'den beri geliştirme hızını artıran web tarayıcısının son kararlı sürümü Firefox 10, indirilebilir hale geldi. Son sürüm, alıştığınız üzere Mozilla sunucularında ortaya çıktı ve henüz Firefox sayfası güncellenmiş durumda değil.

Yeni sürümde tam ekran uygulamalara özel API desteği, arayüzde bazı geliştirmeler, geliştiricilere özel bazı iyileştirmeler, CSS3D Transforms ile 2D nesneleri 3D animasyona çevirmede daha iyi grafik desteği, WebGL ile anti-aliasing gibi yenilikler bulunuyor. Firefox'un görünüşünde ilk gözümüze çarpan değişiklik ise adres çubuğunun sol tarafındaki "İleri" düğmesinin artık sadece gerektiğinde görünür hale gelmesi.

Tabletlere özel Firefox da bu güncellemelerden faydalanacak, bunun yanında kendine has bazı güncellemelere de sahip olacak. Firefox 10, çoklu dokunmatik parmak hareketlerini desteklerken, Firefox Sync'i kurmak ve eşitleme gerçekleştirmek daha kolay olacak.

Diğer yenilikler ve indirme bağlantısı, haberimizin ikinci sayfasında.

Mozilla'dan bir ilk ve indirme bağlantısı

Mozilla'dan bir ilk ve indirme bağlantısı

Firefox 10, "Uzatılmış Destek Yayınlama" (ESR) programının ilk ürünü olacak. ESR'nin ortaya çıkış nedeni, Mozilla'nın 6 haftalık güncelleme döngüsü nedeniyle bir seneden uzun süredir mağdur olan sistem yöneticilerinin isteği. ESR ile önemli güvenlik güncellemeleri tarayıcıya yüklenecek, ancak tam sürüm güncellemeleri bir yıl gibi uzun süreler içinde gelecek. Bu sürümün kurumlara özel, ayrı bir sürüm olduğunu hatırlatalım.

Firefox'unuz kendini güncellemediyse ve Firefox 10'u hemen yüklemek istiyorsanız, final sürümü aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla Mozilla sunucusundan indirip kurabilirsiniz:

İndirin: Firefox 10 (Windows, Türkçe)

İndirin: Firefox 10 (Linux, Türkçe)

İndirin: Firefox 10 (MacOS, Türkçe)

Mozilla FTP sitesi dizini

Okuyucu Yorumları