Firefox 11 ile eklenti senkronizasyonu...

11. sürümü yaklaşan Firefox, bu sürümle birlikte herkesin istediği bir yeniliğe de sahip olacak!

Firefox 11'den dev yenilik!

İnternetin her gün ilerlediği şu günlerde her 6 haftada bir farklı özelliklerle donatılmış yeni sürümü çıkan Chrome karşısında rekabet edememeye başlayan Firefox, artık gaza daha sıkı basıyor. Mozilla'nın 11. sürümüne ulaşan yeni tarayıcısı artık bir senkronizasyon servisine sahip.

Şimdilik sadece gecelik sürümde var olan bu servis ile tarayıcınıza yüklediğiniz eklentiler artık Firefox hesabınıza senkronize ediliyor. Böylece örneğin masaüstü bilgisayarınza yüklediğiniz bir eklentiyi dizüstü bilgisayarınıza ayrıca yüklemeye gerek kalmadan sistem otomatik olarak sizin için senkronize edip yüklüyor. Yine sıfırdan tarayıcı kurduğunuzda da eklentilerinizi tek tek yüklemek zorunda kalmıyorsunuz. Hesabınıza bağlanıyorsunuz ve hesabınızdaki eklenti bilgileri otomatik olarak yeni tarayıcınıza geliyor.

Nightly sürümde bu özeliği devreye sokabilmek için ayarlardaki "Sync" sekmesini devreye sokup "Add-ons" kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor. Böylece eklentileriniz hesabınıza iliştiriliyor.

Servisin şimdilik tek eksik yanı ise sadece addons.mozilla.org adresinden sunulan eklentileri desteklemesi. Harici kaynaklardan gelen eklentiler için henüz destek yok.

Okuyucu Yorumları