Firefox 17'den eklenti atağı

Mozilla, Firefox 17'de yapacağı bu değişiklik ile eklentilere ciddi ciddi el atıyor!

Firefox 17'den eklenti atağı

Eklentilerin Firefox için önemi kaçınılmaz. Firefox'un gücüne güç katan eklentiler, Mozilla'nın yeni bir çalışması ile yakında daha da güvenli olacaklar.

Eklentilerin sayfa içeriği ile etkileşimde bulunduğunun üzerinde duran Mozilla eklenti geliştiricisi ilişkileri müdürü Jorge Villalobos, blog'unda "ayrıcalıklı nesnelerin web içeriğine gösterilmesi, büyük bir güvenlik endişesi oluşturuyor" diyor. Dolayısıyla Firefox 17'den itibaren geliştiriciler, eklentilerindeki verilere hangi web sitelerinin erişebileceğini listeleyen bir beyaz liste meydana getirmek zorunda olacaklar.

Şu an beta aşamasında olan Firefox 15, bir web sayfası, bir eklenti içindeki ayrıcalıklı bir nesne özelliği veya fonksiyona erişmek istediğinde web sayfasının beyaz listede olmadığına dair bir hata mesajı gösteriyor. Villalobos, bu durumda kodun çalışmaya devam edeceğini, ancak hata mesajının eklenti geliştiricilerinin bunu en kısa zamanda değiştirmesi gerektiğini bildirdiğini söylüyor.

Villalobos, Firefox 17 ile beraber bu beyaz listenin şart koşulacağını, "paylaşımlı nesne üyelerinin" içeriğe görünmeyeceğini söylüyor. Beyaz liste, sadece okunabilir, sadece yazılablir, okunabilir ve yazılabilir erişim vermeye de izin verecek.

Firefox 17'nin final sürümü, Kasım sonlarına doğru yayınlanacak.

Okuyucu Yorumları