Firefox 18 ile beraber bu işlev kalkacak

Geçmişini arayan Firefox cephesi, tarayıcıyı yavaşlattığı için bu özelliği resmen "çöpe attı!"

Tilkiyi yavaşlatana ölüm!

Mozilla, eklenti blog'unda yaptığı açıklamada animasyonlu temaların (eski adıyla "Personas") yakında gelecek olan Firefox 18'den çıkartıldığını duyurdu. Bu değişikliğin nedeni, animasyonlu temaların Firefox'u yavaşlatıyor olması.

Temalar, farklı ekran çözünürlüklerini ve üst bölüm genişliklerini desteklemek üzere büyük görsel dosyalarından faydalanıyorlar. 3000x200 ve 3000x100 boyutlarındaki bu görseller, Mozilla'ya göre Firefox'un açılış süresini uzatıyor. Animasyonlu temalar ise açılış performansını ve tarayıcının genel performansını daha da düşürüyor, çünkü animasyonlu grafiklerin tarayıcı tarafından sürekli olarak çizilmesi gerekiyor.

Mozilla, Firefox 18 ile beraber görselleri kullanıcının ekran boyutuna göre kırpıyor, böylece yükleme süresi hızlandırılmış oluyor. Ancak bu yöntemde animasyonlu temalar artık hareket etmiyor. Firefox geliştiricileri, animasyonlu temaları geri getirecek çözümler üzerinde düşünüyorlar. Ancak en azından Firefox 18'de animasyonlu temaları kullanmak isteyenlerin, Personas Shuffler eklentisi gibi bir çözüme başvurması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları