Firefox 2 kullanıcıları artık daha korumasız!

Firefox 2'de bulunan önemli bir güvenlik koruması yeni güncellemeyle kaldırılacak. Peki ama neden?

Artık daha savunmasız!

Geçtiğimiz günlerde Mozilla'nın yaptığı son açıklamaya göre, Google’ın isteği üzerine Firefox 2’de bulunan anti-phishing koruması yayınlanacak final sürümle (Firefox 2.0.0.19) birlikte Firefox 2’den kaldırılacak.

Kullanıcılarını hızla Firefox 3’e geçirmeye çalışan ve bu konuda da bir hayli başarılı olan Mozilla, 2006 yılında yayınlanan Firefox 2’de yer alan anti-phishing korumasını yayınlanacak yeni güncellemeyle birlikte kaldırmış olacak.

Firefox 2’de yer alan ve yeni bir güncellemeyle kaldırılması düşünülen phishing koruması, kullanıcıları sahte web sayfalarına karşı uyarıyor ve kullanıcıların web üzerinde adımlarını daha dikkatli atmalarını sağlıyordu. Bloke edilen sitelerin listesi ise Google tarafından oluşturuluyor ve Google’ın 2007 yılı boyunca Mozilla’nın gelirlerinin %88’ini oluşturduğu biliniyor.

Sonuç itibariyle Firefox 2 kullanıcıları artık phishing saldırılarına karşı daha savunmasız olacak; zira Firefox 2’de kalmakta ısrar eden kullanıcılar, bu ayın sonlarına doğru yayınlanacak güncellemeyle birlikte phishing korumasından artık faydalanamayacaklar.

Yeni Firefox 2 ve 3 güncellemeleri hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları