Firefox 2 RC 1 İndirilmeye Hazır

Mozilla Foundation Firefox 2.0 RC1'i duyurdu.

Firefox 2 RC 1 İndirilmeye Hazır

Yakın zamanda Mozilla Foundation, Firefox web tarayıcısının ilk sürüm adayını (Release Candidate) resmi olarak indirmeye sundu. Görsellikte yapılan büyük değişimlerin yanında önemli sayılabilecek herhangi bir yenilik yok. Firefox 2.0'ın son sürümü için ise henüz bir tarih açıklanmadı.

Sürüm 1.5.x'ten Sonra Yapılan Değişiklikler

Yeni Arabirim: Yeni sürüm 2.0 ile birlikte Firefox tamamen yeni bir tema edindi. Ayrıca kullanıcı arabirimi de gözden geçirildi. Sekmeler ve araç çubuklarının üzerine gidildiği zaman parlıyor.

Phishing Filtresi: Bu özellik kullanıcıları şüpheli web sayfaları için uyarıyor. Bu özellik aktif edildiğinde sörf yapılan sayfa devamlı güncellenen bir liste ile karşılaştırılıyor. Eğer sayfanın adresi listede varsa kullanıcı uyarılıyor ve güvenli sayfaya geri dönülmesi sağlanıyor.

İyileştirilmiş Arama: Arama bölümü yapılan girdileri otomatik olarak anında buluyor. Arama yöneticisini gözden geçirilmiş.

İyileştirilmiş Sekmeli Gezinme: Birçok sekme birden açıldığında Firefox daha iyi dolaşım için bir kaydırma alanı sunuyor.

Oturum Geri Alma: Firefox'un da belirttiği üzere artık panik yapmaya gerek yok. Bütün sekmeler, pencereler, form yazıları ve başlatılmış indirmeler tarayıcı yeniden başlatıldığında tekrar yükleniyor.

Daha İyi Besleme Desteği: Bilinen "Live-Bookmark"ların yanında artık kullanıcılar en son haberleri edinmek için dış veya web tabanlı besleme haberlerine bağlanabilirler.

Doğru Yazma Taraması: Firefox artık yazılan bütün metinlerin yazılışlarını kontrol edebiliyor.


İndir: Firefox 2.0 RC1 Win32 Türkçe

Okuyucu Yorumları