Firefox 23 beta'da neler yeni?

Mozilla'nın sahneye çıkarttığı Firefox 23 beta, bir sonraki Firefox için bu yenilikleri müjdeledi!

Firefox 23 beta göründü!

Henüz yayınlanan Firefox 22'nin hemen ardından ortaya çıkan yeni Firefox 23 beta, ilk olarak Facebook tarafından Kasım 2012'de tanıtılan "sosyal API"yı tüm geliştiricilerin hizmetine sunuyor.

Firefox 23 beta buna ek olarak tüm sosyal ağların ortak bir panel olarak kullanabileceği "Share API"yı da içeriyor. Bu panel, web tarayıcısı tarafından gösteriliyor. Kullanıcılar, "paylaş" düğmesini ister araç çubuğundan, ister sağ tuş menüsünden etkinleştirebiliyorlar. Bu yeni özelliğe ilişkin detaylar, henüz tamamlanmamış durumda.

Yeni beta sürümündeki "Mixed Content Blocker" ise HTTPS sayfalarının şifresiz HTTP sayfalarından ek içerik eklemesine engel olarak güvenliği güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu tür "karışık içeriğe" sahip sayfalarda adres çubuğunda gri renkli bir kalkan simgesi gösteriliyor. Web geliştiricilerine sitelerinin bu değişiklikle uyumlu olup olmadığını test etmeleri öneriliyor. Bu arada, Chrome ve Internet Explorer'da da benzer engelleme işlevleri bulunuyor.

Beta sürümde Mozilla, Firefox'u "bozmanızı" sağlayabilecek bazı ayarları da kaldırmış. Bunlar arasında otomatik resim yükleme, JavaScript ve SSL/TLS ayarları bulunuyor.

Beta'daki yenilikler arasında geliştiricilerin giriş türü olarak kullanabilecekleri "range" de var. Firefox 23 beta'daki değişikliklerin tam listesi için bu adrese göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları