Firefox 3.6: Beklenenden erken gelecek ama...

Bir sonraki Firefox sürümü 3.6'yı bekleyenlere bir iyi, bir de kötü haber... Hepsi burada...

Firefox 3.6'nın ayak sesleri

Firefox geliştiricileri yol haritalarını çıkacak olan 3.6 nolu sürüm için güncelledi. Nihai sürüm Kasım 2009'da hazır olacak; fakat orijinalinde planlanmış olan Ubiquity, Jetpack ve Prism ile beraber gelmeyecek.

Namoroka kod adlı Firefox 3.6, aslında tema eklentisi Personas, web komut satırı Ubiquity, yeni eklenti arabirimi Jetpack ve Prism ile beraber yayımlanacaktı. Prism, çevrimiçi uygulamaların masaüstünde kısayolunu oluşturmayı kolaylaştırıyor. Ubiquity, Jetpack ve Prism'in nihai formlarına ulaşmak için biraz daha zamana ihtiyaç duydukları için geliştiriciler, yeni sürümü daha hızlı yayımlamak için bu eklentilerin entegrasyonunun aleyhine karar aldılar.

Buna paralel olarak Firefox 3.6'nın en büyük yeniliği Personas entegrasyonu olacak. Bunun yanında geliştiriciler tarayıcının performansını ve istikrarını iyileştirmek ve adres satırına (Awesomebar) yeni fonksiyonlar kazandırmak istiyorlar. Tarayıcının 22 Ekim 2009'da piyasaya çıkacak olan Windows 7 ile bütünleşmesine dair planlarla ilgili kesin bir bilgi yok.

Okuyucu Yorumları