Firefox 3.6: Mozilla sözünü tutamadı!

Mozilla da vaat edip sözünu tutamayanlar kervanına katıldı: İşte Firefox 3.6'daki hayal kırıklığı...

Firefox sözünü tutamadı!

Bildiğiniz gibi Mozilla, Firefox 3.6'nın geliştirme süreci başladığından itibaren bu sürümün Windows 7'nin arabirimindeki yeni özelliklere destek vermesiyle öne çıkacağından bahsediyordu. En azından tarayıcının Windows platformu için sunacağı yeniliklerden en çok beklenileni buydu. Öyle görünüyor ki geliştiriciler bu hamleden vazgeçmiş durumda.

Mozilla geliştiricileri bir sonraki beta sürüm ile tarayıcının Aero Peek ve zıplayan liste desteğini programdan çıkarmak istiyor. Sebep olarak bu yeniliklerin çok fazla problem yarattığı gösteriliyor. Yayımlanan bug raporunda Windows 7'nin görev çubuğuna ilişkin entegrasyonun kaldırılacağı açıkça belirtiliyor. Geliştiriciler tartışmalar sırasında bu özelliklerin program kodundan tamamen kaldırılması ya da sadece pasif hale getirilmesi arasında kararsız kaldıklarını belirtiyor. İkinci seçenek söz konusu olursa meraklı kullanıcılar Aero Peek özelliğini sonradan etkinleştirebilecek.

Windows 7 görev çubuğu entegrasyonu sayesinde birden çok açık sekme arasında Aero Peek ile gezilebilecek, zıplayan listeler kullanılabilecek ve indirme ilerlemesi görev çubuğunda gösterilebilecekti. Geliştiriciler Fireox 3.6'nın final sürümünü yılbaşından önce yetiştirmeye çalışıyor; keza vaat edilen özelliklerin sunulmamasının bir sebebi de yetiştirme çabası.

Okuyucu Yorumları