Firefox, 3.7 sürümüyle heyecan yarattı!

Mozilla, Firefox 3.7'ye ait ekran görüntülerini yayınladı; büyük heyecan yarattı. Hepsi burada...

Firefox 3.7 böyle olacak!

Mozilla vakfının guru simgesi Firefox, yüksek bir ihtimalle 3.7 sürümünden itibaren yeni bir görünüm ile karşımıza çıkacak. Geliştirici takımının yayımladığı ekran görüntüleri tarayıcının Windows sürümündeki halini gözler önüne seriyor.

Öncelikle belirtmeliyiz ki, bu görüntüler tamamen müsvedde niteliğinde ve nihai sürüme geçemeyebilir. İlk bakışta geliştiricilerin Aero tema düzenini tamamen kucakladığı belli oluyor. Hem araç çubuğu hem de sekmeler yarış şeffaf görünümden faydalanıyor; navigasyon tuşlarındaki derinlik ise üç boyutlu bir hava veriyor.

Yeni tasarımda klasik menülerden uzaklaşıldığı ve bunun yerine tarayıcının en sık kullanılan özelliklerinin listelendiği "Page" (sayfa) ve "Tools" (araçlar) butonlarına geçiş yapıldığı gözlemleniyor. Bu sayede Windows'la tümleşik olarak gelen Internet Explorer'daki (7 ve 8 sürümleri) "yerel uygulama" havası kazanılmış.

Geliştiriciler kullanıcıların da yorumlarını alarak iyileştirmeler yapmak istediklerini belirtiyor. Firefox 3.7'ye dair görüntüleri resim galerimizde görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları