Firefox 4'de çalışan 7 harika eklenti!

Firefox 4 ile yüzde 100 uyumlu bu 7 eklenti ile yeni tarayıcınızı tam donanımlı bir hale getirin!

Firefox 4'e özel 7 eklenti!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Firefox 4, daha iyi bir performans için yeniden tasarlandı ve artık daha sade bir ara yüze sahip. Her yeni sürümle beraber tarayıcının eklenti ekosisteminde yapılan değişikliklere alıştık ve son sürümde de bu aynı: Eski eklentilerin bir çoğu en azından şu an çalışmıyor. Ancak bunların yerine geçebilecek yeni veya gözden geçirilmiş bazı eklentiler var:

Movable Firefox Button 1.3: Bu eklenti ile turuncu Firefox düğmesini taşımanız mümkün hale geliyor. Düğme varsayılan olarak sol üst köşede yer alıyor. Eklenti ile düğmeyi örneğin adres çubuğunun yanına taşıyarak sekmelere daha çok alan açabilirsiniz

Easy App Tabs 3: Bu eklenti ile sekmelere çift tıklayarak onları uygulama sekmesine dönüştürebiliyorsunuz. Normalde bunun için sekmeye sağ tıklayıp gerekli seçeneği tıklamanız gerekiyor.

Vertical Toolbar, FabTabs

Vertical Toolbar, FabTabs
Vertical Toolbar ile Firefox 4'e Opera'dakine benzer bir dikey araç çubuğu ekleyebilirsiniz

Vertical Toolbar 0.2: Bu eklenti Opera kullanıcılarının hoşuna gidebilir. Vertical Toolbar, tarayıcınıza üzerinde yer imleri, tarama geçmişi, indirme yöneticisi ve daha fazlasına erişim sağlayan bir dikey araç çubuğu ekliyor. Araç çubuğunu özelleştirmeniz mümkün.

FabTabs 1.4: FabTabs, sekmelerinizi renklendirerek görsel olarak ayırt edebilmenize yardımcı oluyor. Bu sayede sekme başlığında yazan herhangi bir metni okumadan onun hangi siteye ait olduğunu anlıyabiliyorsunuz. Eklentinin kullandığı rengi elde etme yöntemi ise ilginç: Sitenin bir resmini çekiyor ve en belirgin rengi sekmeye uyguluyor.

Tab Badge, Instant Preview 3 ve Custom Tab Width

Tab Badge, Instant Preview 3 ve Custom Tab Width
Tab Badge ile uyarılarınız sekmelerinizin yanında görüntülenebilir

Tab Badge 1.2: Programlar, bize bir uyarı göstermek istediğinde bunu kolaylıkla yapabiliyorlar ancak aynı durum web siteleri için geçerli değil. Tab Badge bunu açık sekmelerin üzerine kırmızı bir görsel uyarı simgesi yerleştirerek çözüyor. Eklenti Twitter, Gmail, Facebook'da çalışıyor.

Instant Preview 3: Mozilla Labs tarafından sağlanan bu eklenti sayesinde bir sayfanın adresini adres çubuğuna yazarken yüklenmesini sağlayabiliyorsunuz. Siteye tıkladığınızda kısmen yüklenmiş olduğundan gezintiniz çok daha hızlı bir hale geliyor.

Custom Tab Width 1.0.1: Custom Tab Width ile bir sekmenin ne kadar geniş olacağını tam olarak belirleyebilirsiniz. Firefox, sekme boyutunu varsayılan olarak en fazla 250 piksel ve en az 100 piksel ile sınırlıyor, ancak eklenti ile bunu değiştirmeniz mümkün.

Okuyucu Yorumları