Firefox 4'e geçmek için 7 önemli neden!

Yakında çıkacak olan Firefox 4'e geçip geçmeme konusunda kararsızsanız, bu yazı tam size göre...

"Neden Firefox 4'e geçeyim?"

Firefox, son senelerin tarayıcı rekabetinin şüphesiz en önemli isimlerinden. Son sürümü Firefox 4 ise yaklaşık bir ay sonra Şubat sonunda çıkacak.

Peki şu an Internet Explorer, Chrome, Safari veya başka bir tarayıcı kullanıyorsanız Firefox 4'e geçmeniz için bir neden var mı? İşte Firefox 4'e yükseltmeniz konusunda değerlendirmeniz gereken bazı önemli nedenler:

Hız

Firefox 4, farklı alanlarda Firefox 3'e göre daha hızlı. Tarayıcının Javascript motoru baştan yazıldı ve Gmail gibi koda dayanan sitelerde önemli bir performans artışı sağlıyor. Rendering hızı dışında tarayıcının genel hızında da artış var. Sayfaları hazırlamada 3D grafik kartınız da kullanılıyor.

Eğer yavaş bir PC'ye sahipseniz ve Firefox'u yavaş olması nedeniyle bıraktıysanız, Firefox 4'ü denemelisiniz.

Güvenlik ve bulut özellikleri

Güvenlik ve bulut özellikleri

Güvenlik

Firefox 4, Javascript programlarını bölümlere ayırarak güvenliği bir adım öne taşıyor. Tarayıcı açık kaynak kodlu olduğundan kodları herkes tarafından incelenebiliyor ve bu konuda Internet Explorer ve Safari'den avantajlı.

'Bulut' özellikleri

Firefox 4 ile yer imlerinizi, parolalarınızı, tercihlerinizi, geçmişlerinizi ve sekmelerinizi 'bulut'ta saklayabiliyorsunuz. Bu işlevi kullandığınızda farklı PC'lerde kullandığınız Firefox tarayıcıları arasında eşitliği sağlayabilirsiniz. Buna Android ve iOS cihazlarındaki Firefox da dahil.

İnternete farklı yerlerde sıklıkla bağlanıyorsanız, Firefox 4'e geçmek isteyebilirsiniz.

HTML5 desteği ve gizlilik

HTML5 desteği ve gizlilik
Firefox 4, tüm yeni tarayıcılar gibi HTML5 desteğine sahip olacak

HTML5 desteği

HTML5'le meydana getirilen ilginç numaraları sizlerle burada paylaşmıştık. Firefox 4 de tüm yeni tarayıcılar gibi HTML5'i destekliyor. Firefox 4'ün yaptığı ancak diğer tarayıcıların yapamadığı şey ise Indexed DB işlevi sayesinde çevrim içi verilerin çevrim içi olarak saklanabilmesi.

Gizlilik

'Gizli tarama' modu, Firefox 4'le beraber daha belirgin bir hale geliyor. Hangi siteleri ziyaret ettiğinizi açığa çıkaran bir CSS açığı da bu sürümde gideriliyor.

Gizlilik ve güvenlik eklentileriyle beraber Firefox, gizlilikte en yetenekli tarayıcılardan biri olacak.

Yeni tasarım ve eklentiler

Yeni tasarım ve eklentiler
Yeni, az yer kaplayan sade tasarım, Firefox 4'e geçmeniz için bir neden olabilir

Yeni tasarım

Sekme grupları, yeni kullanıcı ara yüzü ve diğer küçük geliştirmeler Firefox'un ara yüzünü yeniledi. Sade bir tasarıma sahip olan Firefox 4, ekranın üst bölümündeki tüm boş alanı kullanıyor ve web sayfaları için geniş bir alan sunuyor.

Eklentiler

Firefox her zaman en iyi eklentilere sahip olmasıyla biliniyor. Firefox 4 de bu konuda farklı değil, önemli eklentilerin de bir çoğu şu an Firefox 4'ü destekler durumda. Firefox'un geniş eklenti desteği sayesinde tarayıcınızla neredeyse her şeyi yapmanız mümkün.

Okuyucu Yorumları