Firefox 4 farklı sularda...

PC kullanıcıları yeni Firefox 4'ü beklerken, asıl sürpriz bakın nereden geldi...

Firefox 4 farklı sularda!

İnternet için kullanılan arabirimler arasındaki rekabet her geçen gün daha da artıyor. Hal böyle olunca da tarayıcılar farklı platformlarda da yarışlarını sürdürüyorlar.

Dünya üzerindeki birçok insanın kullanmayı tercih ettiği Firefox, yeni yazılımını mobil telefonlar için tasarladı. An itibariyle indirilebilir durumda olan Firefox 4 Beta Mobile, kullancılarının yüzlerini şimdiden güldürmüş durumda. Yapımcıların da üzerinde durduğu üzere Firefox, yeni mobil sistemi ile kullanıcılarına desktop'daki gibi bir performans ve arabirim sunmak için tasarlandı.

Firefox 4 Beta, Firefox'un masaüstü versiyonu olan Firefox Sync ile birlikte geliyor. Aynı zamanda çoklu dokunma, desktop'takine benzeyen bir side bar ve geçmiş bilgilerinize anında girmenizi sağlayan "Awesome Screen" gibi özellikler de Firefox'un kullanıcılarına sunduğu diğer yenilikler arasında.

Firefox 4 Mobile Beta; HTML 5, CSS ve Javascript gibi teknolojileri destekliyor. Ayrıca add-on'ları destekleyen ilk mobil browser olma ünvanını da taşıyor.

Okuyucu Yorumları