Firefox 4 RC hazır, İndirin!

Tam 12 beta'nın ardından Firefox 4 RC indirilmeye sunuldu. Yenilikler ve indirme bağlantısı burada...

Firefox 4 RC hazır, İndirin!

Mozilla, yayınladığı 12 beta sürümün ardından, Firefox 4'ün RC sürümünü kullanıcılarla buluşturdu. Bu sürüm, Firefox 4 için gerçekten önemli bir sürüm; çünkü yeni tarayıcı bekleyenler, artık beta'lardan bıkmıştı. Sürekli olarak ertelenen final sürüm, hesapta olmayan yeni beta'lar derken, galiba bu kez Firefox 4'ün final sürümüne çok yakınız. Açıklamaya göre Firefox 4'ün final sürümü, Mart ayı içerisinde hazır olacak ve indirilmeye sunulacak.

Firefox 4 RC sürümünün, final sürümde olması beklenen hemen her türlü detayı içeriyor. Beta aşamasını atlatan bir tarayıcı olduğu için, arama çubuğunun yanındaki "feedback" düğmesi kaldırılmış durumda. Ama asıl heyecan verici detay, Firefox 4'ün ilk açılışında gizli. Son sürümlerde hep geç açılıyor diye eleştirilen tarayıcının bu sürümü, neredeyse 1 saniye içerisinde kullanıma hazır hale geliyor.

HTML 5 desteği, geliştirilmiş donanım hızlandırma özelliği ve çökmelere karşı gelişmiş koruma, Firefox 4 RC'de dikkat çeken başlıca yenilikler arasında sayılabilir.

Diğer detaylar ve indirme bağlantısı haberimizin ikinci sayfasında...

İşte indirme bağlantısı ve bilmeniz gerekenler

İşte indirme bağlantısı ve bilmeniz gerekenler

Firefox takımının lideri olan Mike Beltzner, RC sürümünün hemen ardından yaptığı açıklamad, final sürümü de Mrt ayı içerisinde sunacaklarını doğruladı. Ayrıca >Beltzner, daha önce sık sık dile getirildiği gibi, her 3 ayda bir yeni bir Firefox ile karşılaşacağımızın da altını çizdi. Bu açıklamanın ışığında, Haziran ayı ortasında Firefox 5'i, Eylül ayı ortasında Firefox 6'yı ve yıl sonunda da Firefox 7'yi görmek kimse için sürpriz olmamalı.

Kısacası Mozilla, Firefox 4 ile birlikte yeni bir dönemin de başladığını müjdeliyor. Chrome gibi, Firefox da kullanıcıları yeni sürüm yağmuruna tutmakta kararlı. Ve görünüşe göre, bundan sonra çıkacak tüm yeni Firefox sürümleri, Firefox 4'ün temeli üzerine inşa edilecek.

Firefox 4 RC'nin Windows sürümünü Türkçe olarak indirip denemek isteyenler, aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir. Diğer dillerdeki sürümler ya da diğer işletim sistemleri içinse buraya tıklayabilirsiniz...

Download: Firefox 4 RC

Okuyucu Yorumları