Firefox 5'de bizi bekleyen yenilikler!

Birkaç ay sonra ortaya çıkacak Firefox 5'te, Firefox 4'e göre neler farklı olacak? İşte 9 yenilik!

Firefox 5'in 9 yeniliği!

Firefox'un bir sonraki sürümü hakkındaki bilgiler yavaş yavaş geliyor. Firefox 5'de önemli ara yüz yenilikleri yanında tarayıcıyı daha sosyal bir hale getiren özellikler eklenecek ve Chrome'da bulunan birkaç kullanışlı özellik de Firefox'a uyarlanacak.

Firefox 5 şu an Firefox 4.2apre olarak yayında ve şimdilik görecek yeni bir şey yok. Yeni ara yüzün ve özelliklerin nasıl görüneceği hakkında bir fikir elde etmek için en az 4 hafta beklememiz gerek. Tarayıcının 29 Haziran'da yayınlanması bekleniyor.

Firefox kullanıcı deneyimi takımı (UX), Firefox 5 için dokuz özelliği açığa çıkardı. Bu özelliklerin yine bu sene içinde yayınlanacak Firefox 6 veya 7'ye kaymasının da mümkün olduğunu söyleyelim. İşte bu özellikler:

1. Chrome nightly yapılarında ortaya çıkan birden fazla sekme seçerek bunları taşıyabilme, kapatabilme veya uygulama sekmesine dönüştürebilme.

2. Yeni bir sekme sayfası (henüz bir örneği bulunmuyor).

3. Eklentiler standart bir araç çubuğu desteğine sahip olacak.

4. Gönderilen dosyalar için ilerleme durumu göstergesi gösterilecek.

Firefox 5'de olacak diğer 5 yeni özellik

Firefox 5'de olacak diğer 5 yeni özellik

5. Giriş düğmesi tamamen kaldırılacak ve bunun yerine bir Giriş uygulama sekmesi eklenecek.

6.
Firefox, Chrome gibi dahili bir PDF görüntüleyiciye sahip olacak. Bu özellik MP3 gibi popüler biçimlere de geliştirilecek.

7. Sekmeler, kendilerine has işlev menülerine sahip olacak ve web sitesi geliştiricileri tarafından yapılandırılabilecek. Web siteleri, geleneksel uygulamalara daha çok benzeyecekler.

8. Kimlik yönetimi: Firefox 5, entegre kimlik yöneticisi ile size aynı sitede birkaç oturum açmanıza bile izin verecek.

9. Paylaşım özellikleri Firefox 5'de önemli rol oynayacak: URL çubuğunda bulunan kağıt uçak simgesi ile Facebook, Twitter, Stumbleupon gibi sosyal medya hesaplarınıza erişebileceksiniz. Siteleri URL çubuğunuzdan direkt olarak paylaşabileceksiniz ve 'Beğen' tuşuna ihtiyacınız kalmayacak.

Okuyucu Yorumları