Firefox 6'da bizi hangi yenilikler bekliyor?

Firefox 6 yaklaşık iki ay sonra geliyor! Peki ama yanında bizlere hangi sürprizleri getiriyor?

Firefox 6'nın sürprizleri!

Firefox 5 henüz beta aşamasına girdi ancak Mozilla'nın yeni ve hızlı geliştirme planı sayesinde bir sonraki sürüm de denemeye hazır.

Aurora kanalı olarak adlandırılan geliştirme kanallarında sunulan Firefox 6, kullanıcılara ve Web geliştiricilerine 'gezinmede ve geliştirme ortamlarında daha iyi bir denetim ve toplamda daha yüksek performans' sağlıyor. Firefox 6'nın final sürümünün Ağustos ayında çıkması bekleniyor ancak Aurora yapısı Linux, Windows veya Mac için 'Future of Firefox' sayfasından indirilebiliyor.

İşte Firefox 6'da sunulması beklenen bazı şaşırtıcı özellikler

1. İzinler için daha fazla denetim: Firefox 6'daki yeni Veri Yönetimi Penceresi, kullanıcının web sitelerine göre gezinme verilerini, çerezleri, parolaları ve konum bilgilerini yönetmesine izin veren bir arayüz. Özellik şu an deneysel olarak sunulduğundan etkinleştirmek için adres çubuğuna about:permissions yazmanız gerekiyor.

Firefox 6'da göze çarpan yenilikler

Firefox 6'da göze çarpan yenilikler

2. Daha hızlı başlangıç: Kullanıcılar artık Firefox'daki Panorama özelliği ile kayıtlı sekme gruplarını sadece Panorama'yı kullanırken yükleyebilecekler. Bu sayede Mozilla'ya göre başlangıç süresi daha kısa bir hale getirilmiş oluyor.

3. Linux'da daha iyi performans: Firefox 6'nın Linux'da daha hızlı olması dikkat çekiyor.

4. Daha iyi eklenti yönetimi: Yeni Firefox, Eklenti Denetimi işlevi sayesinde yüklü eklentilerin uyumluluğunu hızlıca denetleyebiliyor.

5. HTML5 ve fazlası: Firefox 6 geliştiriciler için daha iyi HTML5, DOM seviye 3, sunucu tarafından gönderilen olaylar, ağ teknolojileri desteğine ve geliştiricilerin daha gelişmiş web uygulamaları üretmelerine izin verecek araçlara sahip. Yeni Scratchpad aracı ile geliştiriciler JavaScript parçalarını tarayıcı içinde deneyebilirken Web Konsolu da yeni özelliklerle desteklenmiş.

Okuyucu Yorumları